Digitalna Noć muzeja 2021. u Centru Med dvemi vodami Križovec

Unatoč krizi izazvanoj pandemijom bolesti COVID-19 i ove godine održat će se popularna manifestacija Noć muzeja. Njezino šesnaesto izdanje nosi etiketu digitalnog kulturnog događaja te će publika pretežito virtualno uživati u pripremljenim programima.

Centar za posjetitelje Med dvemi vodami Križovec prvi put se uključuje u ovu manifestaciju. Tako će u petak 29. siječnja Centar biti otvoren od 18 sati do 1 sat iza ponoći. Organizirat će se besplatno stručno vođenje kroz galerijski postav Mura i Drava svaki puni sat (18:00, 19:00, 20:00, 21:00, 22:00, 23:00, 00:00) za grupu do max 20 osoba.

Željeni termin dolaska i obilaska rezervira se i najavljuje putem online obrasca koji je objavljen na internet stranici med-dvemi-vodami.info

Pripazite kako su termini u 18:00, 19:00  i 20:00 sati već rezervirani i popunjeni. Bez potvrde termina neće se moći krenuti u obilazak Centra. Svi posjetitelji trebaju nositi zaštitne maske za lice.

Dio događanja bit će realiziran na otvorenom, na Trgu međimurske prirode 1. Posjetitelji će moći razgledati brvnaru Moj hrast Adam, a za djecu je i non-stop dostupno mini adrenalinsko igralište Rječica. Za događanja na otvorenom u pripremi je i ugodno iznenađenje uz koje nikome neće biti hladno u ovoj atraktivnoj zimskoj noći. Svi programi bit će organizirani sukladno svim aktualnim propisanim epidemiološkim mjerama.

S obzirom na to da Noć muzeja 2021. nosi predznak digitalna, dio programa bit će organiziran i preko platforme YouTube. Svi zainteresirani moći će na YouTube kanalu Međimurske prirode pogledati videozapis snimljenog stručnog vođenja kroz postav Centra Med Dvemi Vodami. Također, Centar će se prezentirati virtualnom tehnologijom. Riječ je o atraktivnoj proširenoj stvarnosti koja donosi prikaz postava u 360 stupnjeva.

Roberta Radović