Danas u 16,30 sati u Centru za kulturu „Rudar“ Crvenkapica – ulaz besplatan

Danas u 16.30 sati u Centru za kulturu „Rudar“ održat će se operna predstava za djecu „Crvenkapica“ Ulaz je besplatan i još uvijek je ostalo ulaznice koje se mogu početi podizati sat vremena prije predstave. Također, mogu se još uvijek rezervirati na mail adresu [email protected]. Molimo sve da na predstavu dođu barem pola sata ranije kako se ne bi stvarala gužva kod popisivanja gledatelja ili prodaje karata. Također, molimo sve odrasle da sa sobom ponesu zaštitne maske.

O PREDSTAVI I IZVOĐAČIMA:

Udruga Mala opera u suradnji s Dječjim kazalištem Dubrava predstavlja projekt OPERA U GOSTIMA, putujuće operne predstave za djecu. Projekt je ostvaren uz potporu Ministarstva kulture Republike Hrvatske u sklopu programa koji potiče razvoj publike.

Opera CRVENKAPICA, nastala na glazbu Jacquesa Offenbacha („Pariški život“) oživljava već pomalo zaboravljenu formu opernog kolaža (pasticcia), nekad vrlo uvriježenu na kazališnim pozornicama. Osmišljena je s namjerom da djeci predstavi klasičnu glazbu, a uz poznatu priču, obilje vesele glazbe i plesa, mali će se gledatelji na zabavan i poučan način upoznati s čarobnim svijetom operne umjetnosti. U izvedbi sudjeluju renomirani glazbenici pjevači, članovi Udruge Mala opera. Predstava se izvodi na hrvatskom jeziku uz glasovirsku pratnju uživo.

Dječje kazalište Dubrava iz Zagreba jedinstveno je kazalište za djecu koje na svom repertoaru redovito ima glazbene predstave namijenjene najmlađima. Udruga Mala opera već 15 godina sustavno djeluje na upoznavanju djece s klasičnom glazbom te na njima blizak i zanimljiv način predstavlja najbolja djela iz glazbene baštine. Dosadašnje zajedničke produkcije opernih predstava za djecu vidjelo je više od 40.000 malih gledatelja diljem Hrvatske.

(CZK, Zoran Turk)