CZK RUDAR Ne propustite biti dio prvog zajedničkog koncerta dvoje vrhunskih međimurksih glazbenika

Tamara Korunek Lesar i Marko Žerjav u Centru za kulturu „Rudar“ – ulaz slobodan

Tamara Korunek Lesar i Marko Žerjav nastupili su po nebrojenim svečanim prigodama, a velika nam je čast što će u Centru za kulturu „Rudar“ u Murskom Središću održati i prvi zajednički koncert. Ulaz je slobodan, a do ulaznica možete putem internet stranice https://czk-rudar.hr/#seats?st=46&po=2023-09-01&kr=400 ili osobno na licu mjesta, prije samog koncerta u petak, 1. rujna u 19.00 sati. Tamara i Marko međusobno su prepoznali sličan glazbeni senzibilitet te već duži niz godina intenzivno surađuju. Njihove zajedničke izvedbe su svježe, tople i muzikalne. Ovom prilikom moći ćete uživati u mješavini domaće i strane glazbe, kako i u tradicionalnim međimurskim napjevima.

Tamara Korunek Lesar je sopranistica iz Nedelišća. Pjeva, kako kaže, otkad zna za sebe pa je tako još prije osnovne škole počela s pjevanjem u dječjem zboru. Kroz osnovnu i srednju školu bila je članica mnogih zborova i vokalnih skupina te se uz to bavila glumom u nekoliko kazališnih družina. Uz gimnaziju Josipa Štolcera Slavenskog pohađala je pripremni program Glazbene škole u Varaždinu u klasi profesorice Blanke Tkalčić, dok je diplomu solo pjevačice stekla na Akademiji za glazbu i scensku umjetnost u Beču u klasi profesorice Rannveig Brage-Postl. Usavršavala se kod brojnih poznatih dirigenata te kazališnih i opernih redatelja. Nakon studija sa svojim radom nastavlja u rodnom Međimurju. Trenutačno se bavi organizacijom glazbenih programa, pedagoškim radom i raznim projektima klasične, popularne i tradicijske glazbe.

Marko Žerjav, akademski je glazbenik gitarist i profesor gitare. Rođen je u Čakovcu 1979. godine. Nakon završene osnovne škole i osnovne glazbene škole u Čakovcu, upisuje prirodoslovno-matematičku gimnaziju u Čakovcu, a potom i srednju Glazbenu školu u Varaždinu. 1998. godine upisao je studij klasične gitare na Muzičkoj akademiji u Zagrebu u klasi prof. Istvána Römera, gdje je i diplomirao 2002. godine. 14 godina radio je u Glazbenoj školi u Varaždinu, nakon čega se zapošljava u Umjetničkoj školi „Miroslav Magdalenić“ u Čakovcu. 2017. godine promoviran je u zvanje profesor savjetnik. Od 2013. predaje gitaru i u vlastitoj privatnoj glazbenoj školi – Studio Žerjav. Tijekom svog glazbenog školovanja usavršavao se kod mnogih renomiranih gitarskih. Bavi se aranžiranjem popularnih i tradicionalnih pjesama.

(GMS)