Čuveni svjetski mjuzikl „Jadnici“ središćanskog producenta Vladimira Hoblaja dolazi u Arenu Varaždin

Međunarodno kazalište CornerstoneArts Hrvatska ponovo će izvesti hrvatsku verziju slavnog mjuzikla čija će se izvedba održati 11. svibnja u Varaždinu

POGLEDAJTE VIDEO:

Čuveni svjetski mjuzikl „Jadnici“ uskoro će opet biti izveden u Hrvatskoj! Velika pozornica varaždinske Arene bit će poprište spektakla koji će pod redateljskom palicom američkog režisera Richarda Monteza ponovo uprizoriti međunarodno kazalište CornerstoneArts Hrvatska. Nakon iznimnog uspjeha zagrebačke premijere prošle godine u Lisinskom, ljubitelji ovog predivnog mjuzikla imat će ga prilike ponovo vidjeti na dvije uzastopne izvedbe u petak, 11. svibnja 2018. u Varaždinu. Talentiranu ekipu glumaca i pjevača predvodit će renomirani glazbenici Sementa Rajhard i Max Hozić, koji će uz neka nova imena iz ansambla izvesti neke od najljepših i najpoznatijih songova iz svijeta mjuzikla.

Les Misérables ima kultni renome i spada u sam vrh svjetske produkcije. Uz čudesnu glazbu, predivnu priču i čaroban ambijent svog vremena, on donosi i iznimnu osobnu i društvenu poruku nade i ohrabrenja. S vrhunskim pjevačima i glumcima, te impresivnom koreografijom i scenografijom, CornerstoneArts Hrvatska priprema pravi muzički spektakl. Uz Sementu Rajhard u ulozi Cosette i Maxa Hozića u ulozi Jean Valjean-a, glavne uloge utjelovit će i operni pjevač s inozemnom karijerom Henrik Šimunković kao Javert, članica Hrvatske BroadWay Akademije Irma Dragičević kao Fantine, nova operna nada Filip Hozjak kao Marius, profesionalni glazbenik i glumac Igor Baksa kao M. Thénardier, te glumica i pjevačica Irena Matas kao Mme. Thénardier. Zvijezda The Voice-a Alen Đuras ponovo će utjeloviti lik Enjolrasa, dok je ulogu Éponine preuzela Lucija Jelušić.

„Jako smo ponosni na naš ansambl. To su sve redom mladi umjetnici, ali već izgrađeni glazbenici, pjevači i glumci. A osim što su talentirani i vrijedni, oni su ponajprije divni mladi ljudi s kojima je pravi užitak raditi.  Postava je malo osvježena od zadnjeg nastupa zbog čega smo u velikom iščekivanju novog spektakla na koji nas je na poseban način obvezala oduševljena publika iz Lisinskog. Zato mi je drago da, uz neka druga produkcijska iznenađenja koja nam dopušta veća pozornica od Lisinskog, mogu najaviti i da ćemo u Varaždinu po prvi puta mjuzikl izvesti uz orkestralnu pratnju uživo. Na probama je vrhunska atmosfera i svi smo jako uzbuđeni. ‘Jadnici’ su nam prvi projekt ove godine te svojevrsna najava muzičkog, scenskog i baletnog spektakla koji pripremamo za prosinac – veliki božićni mjuzikl u zagrebačkoj Areni“, objasnio je Vlado Hoblaj, producent i predsjednik CornerstoneArts Hrvatska.      

 

     

Ovo nije prvi puta da kazalište CornerstoneArts Hrvatska postavlja Jadnike. S drugom postavom glumaca ovaj glazbeno-scenski spektakl upriličili su prije pet godina u Varaždinu, Splitu i Osijeku a prošlog ljeta i u Zagrebu. U svega nekoliko godina od kada djeluju postavili su čak pet velikih projekata i postigli zavidne umjetničke rezultate. CornerstoneArts Hrvatska za sve predstave producira vlastitu scenografiju koja uključuje i preko 600 raskošnih kostima, a do sada su odigrali više od 100 nastupa pred 100 000 gledatelja diljem Hrvatske, Slovenije i BiH. Uz nekoliko desetaka renomiranih estradnih i kazališnih umjetnika, u predstavama je nastupilo i više od 1000 amatera iz Hrvatske, Slovenije te Bosne i Hercegovine, a na svakom pojedinom projektu radi i prava malo vojska od 200-tinjak volontera. Na predstavama Cornerstone Arts kazališta nastupa i do 70 izvođača na pozornici, koje opslužuje 50 -tak produkcijskih radnika.

Kazalište Cornerstone Theatre Int. osnovao je redatelj Richard Montez kako bi diljem svijeta izvodio mnoge kazališne i glazbeno-scenske atrakcije. CornerstoneArts Hrvatska, kao jedan od ogranaka te mreže u nekoliko je godina od kad djeluje postiglo zavidne umjetničke rezultate. Od prve audicije na koju se prijavila samo obitelj Vlade Hoblaja, pa do danas, u različitim je izvedbama nastupilo na desetke renomiranih kazališnih i estradnih umjetnika te preko tisuću amatera. A upravo ta činjenica govori u prilog društvenoj orijentaciji ove jedinstvene organizacije kojoj je prioritet pružiti mladim i neafirmiranim umjetnicima priliku da nastupe u predstavama raskošne produkcije, što je mnogima promijenilo i život i karijeru. No, jednako tako, CornerstoneArts Hrvatska bira i druge načine kako bi svoje djelovanje učinilo društveno korisnim pa se svojim programima rado angažira u korist udomljene djece, žrtava elementarnih nepogoda i društveno ranjivih skupina.

# # #

PRESS KONTAKT:

Jasmina Kapetanović

Kapetanović komunikacije

e-mail: [email protected]

mobile: +385 91 72 12 043

(foto: Tin Tomanić, arhiva)