CRKVENI ZBOROVI PROSLAVILI SVOJE GODIŠNJICE POSTOJANJA

Na nedjeljnim misama Mješoviti crkveni zbor naše župe  koji pjeva na jutarnjoj župnoj misi i Dječji zbor  “Dođi , slijedi me ” koji pjeva na dječjoj misi proslavili su  svoje godišnjice.

Na dan Sv. Cecilije , zaštitnice pjevača Mješoviti zbor župe proslavio je 25. godišnjicu postojanja.

 Pjevat ću Gospodu dokle živim , svirat ću Bogu svome dokle god me bude. Bilo mu milo pjevanje  moje , ja ću se nadati Gospodinu” riječi su vodilje zbora. Stihovi su to psalma 104.

U 25. godina postojanja zbor je naučio preko 300 pjesama  koje obuhvaćaju pjesme svih vrsta od pučkih ,zborovskih , međimurskih napjeva , šansona , a u posljednje vrijeme na latinskom i staroslavenskom jeziku. Kupnjom novih orgulja uveliko je porasla i kvaliteta pjevanja samog zbora. U zboru trenutno  pjeva 25 pjevača koji uz redovno pjevanje na misama i svim crkvenim slavljima zbor ima i mnoge druge nastupe. Tako treba spomenuti  sudjelovanje na festivalu Sv. Cecilije  u Varaždinu već 15 godina ,susreti zborova gornjomeđimurskih dekanata , gostovanje po raznim župama diljem lijepe naše u Mađarskoj, Sloveniji itd.

20.godišnjicu svog obstoja proslavili su izdavanjem CD-a pod nazivom Tebi pjevam. Nezaboravni su bili izleti u Međugorje ,Dubrovnik i Ćilipe. Već nekoliko godina u suradnji sa KUD “Mura” organizira se zajednički koncert. Svi  pjevači koji pjevaju u zboru to čine sa velikom ljubavlju i otvorena srca pa pozivaju sve one koje krasi lijep glas i ljubav prema zborskom pjevanju  da im se pridruže na njihovom druženju i probama svake srijede 19,00 sati u podrumskoj sali Župnog dvora. Voditeljica zbora je prof. Danijela Sabo.

Na dječjoj misi svake nedjelje u 10,00 sati , misu pjeva Dječji zbor “Dođi , slijedi me “pod vodstvom  Janje Kontrec i prof. Danijele Sabo . Od 2014.godine njima se u vođenju pridružila i Sanja Kozar. Deset godina je prošlo od osnutka zbora koji je u tom periodu svoje uspone i padove . Broj članova varira , a trenutno u zboru pjeva oko dvadesetak pjevača, a kroz ove godine kroz zbor je prošlo stotinjak djece.

Bogati je repertoar izvođenih pjesama negdje oko njih  dvjestotinjak. Redovito učestvuju na festivalu Zlatna harfa koji se svake godine organizira Varaždinska biskupija. Od 2014. godine probe su obogatili i kreativnim radionicama što se pokazalo kao pun pogodak jer su  ih djeca s oduševljenjem prihvatila. Smisao tih radionica pod nazivom Vjeronaučna glazbena radionica  je promicanje duhovnog pjevanja , razvijanje kreativnosti i druženje. Iz Dječjeg zbora pozivaju sve roditelje da pošalju svoju djecu da im se pridruže svake subote u 10,00 sati.

Povodom obljetnica zborova Muralist im upućuje iskrene čestitke uz nadu da ćemo još dugo,dugo slušati njihovo prekrasno pjevanje. Velika zahvala svih članova ide i prema župniku Tomislavu Antekoloviću za pomoć i potporu u njihovom radu. Za tako lijep jubilej njihov Srebrni pir župnik Antekolović počastio je članove zbora svečanim ručkom u Pansionu “Ilonka”.

(Z. Rihtarec, foto D. Sabo, Z.R.)

godišnjica zbora 005

godišnjica zbora 010

godišnjica zbora 013

godišnjica zbora 020

godišnjica zbora 026

godišnjica zbora 030

godišnjica zbora 037

godišnjica zbora 052

godišnjica zbora 053

IMG_1646

IMG_1663

IMG_1669

IMG_1670

IMG_1671

IMG_1682

IMG_1688

IMG_1691

IMG_1695

IMG_1699