Crkveni zbor župe u Murskom Središću dobio svoju monografiju

Ovih je dana iz tiska izašla monografija zbora Župe Marije Kraljice i sv. Ladislava u Murskom Središću pod nazivom „Punina vremena“. Time je obilježeno tridesetak godina njihovog rada, a posebnost monografije leži u tome što je nastala zahvaljujući dobrovoljnom radu članova zbora i zajednice. Tisak monografije omogućio je Grad Mursko Središće.

Knjiga, čije uredništvo potpisuju voditeljica zbora Danijela Sabo, ravnatelj Centra za kulturu „Rudar“ Zoran Turk i povjesničarka Mirna Ladašić Turk ima 180 stranica i bogata je fotografskom građom, novinskim člancima, različitim priznanjima i notnim zapisima. Glavninu teksta, odnosno kronologiju djelovanja zbora potpisuje Danijela Sabo, dok je kratki pregled povijesti župe napisao Zoran Turk. Knjiga sadrži i osvrte na zbor samih članova, ali i župljana i svih zaslužnih pojedinaca koji su se kroz ovih tridesetak godina susretali s radom zbora.

Izgled same naslovnice osmislio je župnik, velečasni Marijan Horvat, a na istoj su, kao i na još nekim mjestima u knjizi, korištene i fotografije iz osobnog arhiva gradonačelnika, gospodina Dražena Srpaka. Završnu grafičku obradu i prijelom knjige odradio je Mihovil Lisjak. Kod prikupljanja građe svoj su udio uz urednike dali i brojni članovi zbora.

Knjiga ima veliki značaj za sve članove zbora, pratitelje i župljane, a istovremeno sadrži i trajnu vrijednost kao svjedok rada ovog važnog kulturnog kotačića zajednice u posljednjih tridesetak godina. Predstavljanje knjige popraćeno koncertom zbora, kao i predstavljanje nosača zvuka održat će se čim to epidemiološke mjere dopuste.

Osim ove monografije, u završnim je fazama pripreme i monografija još jednog slavljenika, nositelja sportskog života grada, NK Rudar.

(tekst i foto: GMS)