Crkveni zbor župe Mursko Središće sudjelovao na Humanitarnom  koncertu  „MARIJINI OBROCI“ 2024.

U nedjelju 28.travnja,( na petu vazmenu nedjelju) 2024. godine, po osmi puta je održan humanitarni koncert crkvenih zborova „ Marijini obroci“ u organizaciji župe Sv. Jurja mučenika Sveti Juraj u Trnju.

Zbor naše župe Marije Kraljice i sv. Ladislava Mursko Središće, također je svojim nastupom dao doprinos u sakupljanju sredstava za 30 školskih kuhinja, koje su dobrotom hrvatskih podupiratelja, otvorene u Malaviju, Beninu, Zambiji i Ekvadoru. Da bi jedno dijete imalo dnevno jedan topli obrok kroz školsku godinu, potrebna  su 22 eura. Za mnogu djecu  to je  i jedini dnevni obrok. Na koncertu se prikupilo  6883,22 eura i 100 CHF  i tako će se nahraniti 317 djece kroz školsku godinu.

Predsjednica udruge „ Marijini obroci“ Katarina Zarinkijević, je uz kratki film predstavila rad udruge .

Tema susreta je bila „JA SAM VRATA. TKO KROZ MENE UĐE, SPASIT ĆE SE (Iv 10,9) HODOĆASNICI NADE“.

Na koncertu je sudjelovalo šest zborova.

ŽUPNI ZBOR SV. JURAJ U TRNJU

ZBOR MARIJE KRALJICE I SV. LADISLAVA MURSKO SREDIŠĆE

DJEČJI ZBOR „ABBA“ ŽUPE SV. LEONARDA GORIČAN

ZBOR SV. LOVRE CIRKOVLJAN

ZBOR ŽUPE SV. JAKOBA PRELOG

ZBOR ŽUPE SV. LEONARDA GORIČAN

Svaki je zbor izveo dvije pjesme. Posebno dojmljivo za sve sudionike bilo zajedničko pjevanje pjesme VJERUJEM U TE GOSPODE.

Uz srdačne domaćine, na čelu s gospodinom Nenadom Glavak, župnikom Darkom te odličnom organizacijom, pjevači su uz ugodno druženje, zaključili na domjenku, gdje se još uz dobro razpoloženje čula po koja pjesma.

Moleći molitvu Marijinih obroka za gladnu djecu, na  početku koncerta,mnogima su nam se oči zarosile.

MOLITVA ZA MARIJINE OBROK

 Oče naš, kruh naš svagdanji daj nam danas i oprosti nam za svaki trenutak kada smo za sebe uzeli više od našeg dijela kruha koji pripada svima. Pomozi nam nasititi umiruće od gladi dobrim stvarima, a ne samo mrvicama s našeg stola. Nauči nas kako dijeliti ono što nam je darovano i nije namijenjeno samo za nas. Zaodjeni nas svojom ljubavlju kako bismo znali dovršiti svako dobro djelo za koje si nas Ti stvorio. Ispuni naša srca svojim milosrđem i brigom za svako izgladnjelo dijete i upotrijebi naša mala djela ljubavi tako da nijedno dijete više ne gladuje. Amen.

Danijela Sabo

Voditelj Zbora Marije Kraljice i sv. Ladislava Mursko Središće