Članice i članovi KUD-a “Mihovljan” promovirali Međimurje i Hrvatsku u Barceloni

Članice i članovi KUD „Mihovljan“ od 08-10.02.2019. obučeni u tradicionalne međimurske narodne nošnje dijeljenjem promotivnog materijala, prezentacijom domaćih proizvoda te izvođenjem međimurskih  pjesama i plesova promovirali su Međimurje i Hrvatsku u prelijepoj Barceloni.

Sa sobom na put ponijeli su brojne domaće proizvode od kojih su svakako najveću pažnju plijenila prekrasna licitarska srca.

Natpisi „Čakovec“, “Međimurje“ i „Croatia“ ispisani na licitarskim srcima zasigurno su pobudili zainteresiranost njihovih novih vlasnika za traženjem mjesta ispisanih na njima te barem nekoga od njih potaknuli da posjeti  naš prelijepi kraj. Dok je središtem Barcelone odjekivala međimurska pjesma i plesali se međimurski plesovi, članice kuda privlačile su pažnju prolaznika vezivanjem kravata oslikanih hrvatskom šahovnicom.

Jedna je kravata bila posebno uočljiva,  ona oko vrata međimurskog župana Matije Posavca koji nas je zajedno sa direktorom Turističke zajednice MŽ gospodinom Rudijem Grulom posjetio i dao punu podršku našem radu i  ovakvom obliku promocije malog Međimurja i Hrvatske.

(tekst i foto Predrag Kočila)