Četiri člana MIK-a i MIS-a pozvana na županijsko natjecanje iz tehničke kulture

  1. NATJECANJE MLADIH TEHNIČARA REPUBLIKE HRVATSKE

Sredinom veljače u školama diljem Hrvatske održana je školska razina natjecanja iz tehničke kulture. Na 65. natjecanju mladih tehničara Republike Hrvatske sudjelovala su i četiri člana udruga Međimurski informatički klub i Mladi informatički stručnjaci, koja su se za natjecanje pripremala u sklopu edukativnih programa STEM centra.

U području Automatike za učenike 6. razreda natjecali su se Nikola Kovač iz Osnovne škole Hodošan te Jakov Virč i Andrija Gabrijel Kežman iz III. osnovne škole Čakovec. Mentor navedenih učenika bio je učitelj tehničke kulture Kristijan Ovčarić, a vanjski mentor Viktor Lazar, ujedno voditelj edukativnog programa STEM centra Arduino akademija i IoT.

Program izvannastvanog karaktera pruža polaznicima vrijedna znanja vezana iz razvoj vlastitih projekata iz produčja elektronike, Internet stvari, prototpioranja i korištenja platforme Arduino.

Svoja znanja i vještine na školskom natjecanju iz tehničke kulture pokazao je i Sven Tot, učenik 7. razreda Osnovne škole Mursko Središće. Sven se natjecao u kategoriji Obrada materijala, za što ga je uz učitelja tehničke kulture Sanjina Tomšića pripremao i vanjski mentor iz udruge MIK, voditelj edukativnog programa Mala škola strojarstva Kristijan Ovčarić.

Sva četiri učenika postigla su odličan uspjeh te se plasirala na županijsko natjecanje mladih tehničara koje će se održati 16. ožujka u Graditeljskoj školi Čakovec.

Andreja Šmitran