CENTAR ZA KULTURU BEZ KOSINE NIJE ZADOVOLJAVAJUĆI, USTVRDILA JE ROBERTA BARAT

Vijećnica SDP-a u Gradskom vijeću Grada Mursko Središće Roberta Barat konstatirala je na zadnjoj sjednici jednu vrlo bitnu činjenicu koja se tiče rekonstrukcije Centra za kulturu, a na koju nije dobila zadovoljavajući odgovor.

Gospođa Barat ustvrdila je notornu stvar, a to je da sve dvorane centara za kulturu imaju određenu kosinu koja omogućava gledateljima, kako onima u prvim redovima, a pogotovo onima u zadnjim, da imaju dobar i potpuni pregled pozornice. Kako kino predstave više ne prolaze dvorane se koriste uglavnom za priredbe, svečanosti i kazališne predstave za što je kosina vrlo bitna. Koliko to stoji i da li moramo žuriti nauštrb možda nešto skupljih radova koji bi to omogućili? Sve je to tehnički moguće što se vidi i iz prethodne dokumentacije uz naravno nešto manje sjedećih mjesta što u konačnici nije ni toliko važno.

13234768_946454492119049_858055389_o

„Apeliram da se to učini jer se ova rekonstrukcija ne radi za godinu ili dvije nego za deset ili pedest.“ završila je sa svojim izlaganjem Roberta Barat.

Gradonačelnik Dražen Srpak pak je odgovorio da određena kosina od 10 cm već postoji, a nova se neće graditi iz razloga što je to tehnički zahtjevno i skoro nemoguće izvesti, a u cjelini ukupna cijena radova bila bi mnogo skuplja.

(R. Tomanić, foto arhiva Muralista)

21-4