Čakovčanka Stanka Gjurić kao dio projekta „Velika ekspedicija“, radio postaje Wnet iz Varšave

Projekt nazvan “Velika ekspedicija” koji provodi jedna od najpoznatijih radio postaja u Poljskoj, Radio Wnet, uključuje obilazak potencijalnih novih granica istočnog krila Europske unije, kao i granica istočnog krila NATO-a.

Prva faza ove ekspedicije (što je već snimljeno) prošla je kroz baltičke zemlje, a druga prolazi kroz Balkan te Austriju, Slovačku i Mađarsku. Cilj ovog projekta je upoznati se s kulturom, politikom, poviješću svake zemlje te kreirati radijski sadržaj na temelju intervjua koji će se voditi u svakom mjestu. U Hrvatskoj, nakon Dubrovnika i Rijeke, prije nekoliko dana svratili su u Zagreb, zaključivši kako bi, kao dio kulturnog aspekta projekta, upravo kulturna aktivnost naše pjesnikinje i filmašice Stanke Gjurić bila izvrstan i zanimljiv dodatak sadržaju koji stvaraju.

U podcastu će u konačnici predstavili kulturnjake i njihove aktivnosti u zemljama koje su posjetili.
Novinar koji je za Wnet razgovarao s našom umjetnicom je Piotr Mateusz Bobolovicz.

Radio Wnet je, dakle, osim što je iznimno popularna radio postaja u Poljskoj i internetska društvena mreža koju su 2009. godine osnovali glasoviti poljski novinari i pisci Krzysztof Skowroński, Grzegorz Wasowski, Katarzyna Adamiak-Sroczyńska, Monika Makowska-Wasowska, Wojciech Cejrowski i Jerzy Jachowicz.

https://www.facebook.com/radiownet/
https://en.wikipedia.org/wiki/Radio_Wnet

http://stankagjuric.from.hr/vijesti/

Kulturni info