Božićni koncert Gradskog puhačkog orkestra Mursko Središće i ŽVS “Ftičice” KUD-a “Mura”

Bila je nedjeljna večer, dvadeset drugi dan u prosincu 2019. Bio je drugi dan zime i četvrta nedjelja došašća. U 17:30 sati scenu prepunog partera i balkona Centra za kulturu Rudar u silovitom ritmu bubnjeva ispunilo je dvadesetak glazbenika i – koncert je krenuo. Već tokom prve teme, „Southampton March” R. Sheldona, publika je naoštrila slušni sustav, a nakon tema „Riders On The Storm” velikih Doorsa i još slavnije „Bohemian Rhapsody” grupe Queen, postalo je jasno kako publika sluša i gleda izdanje orkestra kakvo se još nije čulo u trinaest godina djelovanja.

Sve što je uslijedilo bila je istinska svečanost umjetnosti i duha posvećena publici i Onom čije rođenje ovih dana iščekujemo. Kako je večer odmicala tako je dvoranu sve snažnije prožimao duh prijateljsko – obiteljskog ozračja prošaran čestim aplauzima i povicima odobravanja.

U posebnom dijelu koncertne večeri na scenu su izašle solistica Renata Kramari članice Ženske vokalne skupine „Ftičice”. Pet izuzetnih zapjeva i klavirskih pratnji na osobit je način cijelu koncertnu večer diglo na viši vrijednosni level. Nezahvalno je reći je li veći čarobnjak zvuka dirigent i voditelj puhača prof. Petar Novak ili dirigentica i voditeljica Ftičica, ali se smije konstatirati kako i u jednoj i u drugoj umjetničkoj skupini grad ima dva neupitna branda koji traju i sjajno odzvanjaju. To je u dvosatnom trajanju osjećala i prihvaćala publika kojoj se ni nakon službenog završetka koncerta i dva bisa nije odlazilo svojim domovima. Svi kojima je iz nekog razloga koncert promaknuo ili jednostavno žele još, prva prigoda se  otvara već na Badnjak u župnoj crkvi, tik pred polnoćku u 23:00h. Dobrodošli!

(tekst i foto: GMS)