Božićna priredba OŠ Mursko Središće

Učenici OŠ Mursko Središće uveli su nas u božićno raspoloženje spletom pjesama, recitacija, igrokaza, plesa i glazbe na Božićno-novogodišnjoj priredbi u CZK Rudar. I mali i veliki udruženi u školskom zboru i tamburaškoj grupi pod vodstvom učitelja Ivice Majsana uljepšali su večer mnogobrojnoj publici zvukovima tradicionalnih božićnih napjeva i pokojom modernom inačicom. Mali recitatori koje su pripremale učiteljice M. Mošmondor, A. Novak, D. Posavec i L. Vuri izveli su recitale Sveta Noć, Zimska čarolija, Pjesme o zimi i novoj godini, Nova godina darove nosi i Kaj se v Hrvatskoj jej i pije. Zajedno s recitatorima iz 5.b razreda sanjali smo u ovo božićno vrijeme, a Hana Tuksar iz 7.c razreda otkrila nam je tko je noćni putnik. Recitatore viših razreda pripremale su uč. M. Herman i S. Vršić.
    Glumci iz dramske grupe Klafotači pod vodstvom učiteljice Ž. Žganec, razveselilii su nas scenskom igrom 4 Snjeguljice i 4 patuljka. Holly night i We wish you a merry Christmas ili Tihu noć i Sretan Božić poželjeli su nam Edvin Nedeljko, Dora Rebernik i Ruta Kontrec svojim vještim izvedbama na klaviru. Pri samom kraju priredbe počelo je čak i snježiti zahvaljujući uč. slovenskog jezika A. Cafuta koja je zajedno sa svojim mališanima iz Hlapičine pripremila instrumentalno- plesnu točku  Bele snežinke. Priredbu su plesom obogatili David Pahor i plesači iz break dance grupe”Zeko” i male i velike mažoretkinje pod vodstvom Lucije Mutvar Bedić i Patricije Jambrošić.
    Svim izvođačima, njihovim mentorima i učiteljima zahvaljujemo na uloženom trudu i osmijehu koji su donijeli na naša lica. Svima želimo da plesom i pjesmom zakoračite u novu godinu poput naših izvođača, neka vam je tiha božićna noć i neka vas osmijeh krasi i prati u ovo blagdansko vrijeme!
OŠ Mursko Središće