Bogat program manifestacije „Noć knjige“ u Gradskoj knjižnici i čitaonici Mursko Središće

Manifestacija Noć knjige pokrenuta je 2012. godine na inicijativu Zajednice nakladnika i knjižara Hrvatske gospodarske komore i udruge Knjižni blok, kojima su se u organizaciji pridružili Nacionalna i sveučilišna knjižnica u Zagrebu, Knjižnice grada Zagreba, Udruga za zaštitu prava nakladnika – ZANA te portal za knjigu i kulturu Moderna vremena.

Noć knjige je organizirana kako bi se, bez zatvaranja očiju pred često nelijepom svakodnevicom, barem na jedan dan više govorilo o čaroliji stvaranja i radosti čitanja knjiga, uz osnovnu nakanu predstavljanja knjiga domaćih i svjetskih autora te druženja uz knjigu i čitanje. Priliku za to pružili su “Svjetski dan knjige i autorskih prava” (23. travnja) te “Dan hrvatske knjige” (22. travnja).

Cilj projekta je kroz jedinstvenu manifestaciju potaknuti kulturu čitanja i uvažavanja knjige kao civilizacijskog i kulturološkog dosega, koji se svakodnevno dovode u pitanje trivijalizacijom i medijskim zapostavljanjem.

U program obilježavanja uključene su institucije, organizacije, neprofitne i interesne skupine te tvrtke koje se bave knjigom, a program čitanja, predstavljanja knjiga i autora te druženja uz knjigu i čitanje, ostvaruju kroz zajedničku suradnju.

I ove godine Gradska knjižnica i čitaonica organizira bogat program za sve generacije povodom manifestacije Noć knjige. Za detalje i prijave kontaktirati broj 040 543 113 (ili putem FB stranice). Vidimo se!

PROGRAM:
10:15 – 12:00
Dječja matineja
(u suradnji s DV Maslačak)

16:30 – 17:30
SVEMIRKO
(u suradnji s Udrugom
Serjojnske mame i bebe)

19:00
NAGOVOR NA ODVAŽNOST
Siniša Golub
(Centar za kulturu Rudar Mursko Središće)

Siniša Golub, poznati međimurski zaštitar prirode i publicist, objavljuje svoj prvi ukoričeni putopis pod naslovom: Nagovor na odvažnost. Riječ je o putopisu kroz američke nacionalne parkove koji su Golubov prostor istraživanja već od 2000. godine kad je tri mjeseca radio u Nacionalnom parku Denali na Aljasci. U međuvremenu je obišao 26 od 59 američkih nacionalnih parkova te o tome napisao opširni fotografski putopis.

21:00 – 23:00
NOĆ IMA MOĆ
Čitanje, radionica, projekcija filma
(u organizaciji s Društvom naša djeca Mursko Središće)
SUDIONICI: djeca i mladi od 10 do 18 godina
OBAVEZNA PRIJAVA: 040 – 543 113

23:00
NOĆENJE U KNJIŽNICI
SUDIONICI: djeca i mladi od 10 do 18 godina
OBAVEZNA PRIJAVA: 040 – 543 113

Gradska knjižnica i čitaonica Mursko Središće