BETLEHEM – VELIKI USPJEH PREMIJERE MALOG KAZALIŠTA MURSKOG SREDIŠĆA (MAKAMUS)

Četrdeset dana nakon prvog susreta s tekstom, male glumice i glumci kazališta MAKAMUS izašli su pred publiku. Crkva je bila impresivno puna u 17:00, a prepuna u 19:00h. Obje izvedbe, premijera i repriza premijere doslovno su, originalnošću i visokom kvalitetom izvedbe, ugodno iznenadile publiku.

01

 Premijera se dogodila 28.12.2016., točno pedeseti dan nakon osnivanja kazališta, a od silaska sa scene do ovih trenutaka pristižu komplimenti, hvale, preporuke i zadovoljstva pokazanim. Družina za dva dana putuje na prvo gostovanje u Orehovicu. Bez obzira na to kako će predstava biti primljena u Orehovici, nekoliko se malih ljudskih sitnica ne smije prešutjeti.

02

Premijerna izvedba svoje prve predstave nije bilo samo kazališno finale desetak proba, priprema predstave je u dane Došašća zbližila četrdesetak djevojčica i dječaka, uvela ih u jednu višu dimenziju duha i umjetničkog doživljaja te stvorila zajedništvo i osjećaj vrijednosti koji se pamti dok trajemo na Zemlji.

03

Bez velikog povjerenja roditelja i nesebičnog angažmana gospođa Ksenije Bilas, Janje Kontrec i Andreje Jagačić, potom vlč. Antekolovića i pomoći Dražena Srpaka, gradonačelnika Grada Mursko Središće, predstave sigurno ne bi bilo. Uz veliko Sretno svima u svim danima godine koja je noćas krenula, izgovaram još jednom toplo i duboko zahvalno HFala publici i cijelom ansamblu MAKAMUS-a!

Ivan Goričanec, redatelj [FOTO: Denis Perčić]

04