3. Medijska noć u Graditeljskoj školi: “Z” – generacija na djelu

Večer 27. travnja  bila je  vrlo posebna u Graditeljskoj školi u Čakovcu.  

Uhodana ekipa krasnih,  mladih ljudi  vođena  entuzijazmom prof. Krunoslava Bedija pokazala je  što su suvremene tehnologije, kako ih primijeniti  igrajući se  svjetlosnim  efektima, glazbom, čak i književnošću  kroz kazivanje poezije.

Primjenjujući informatička znanja medijski su tehničari stvorili  moderne i dosad neviđene instalacije: umjetničko- medijsku instalaciju  s nadzorom pomoću mobitela potpisuje Marin Miklošić, za  „Alu-dance“ zaslužne su Mia Pejić i Lucija Obadić, za „Projection mapping“  Ivan Nenadović i Filip Krnjak,a za „Dual Vivit“ Lucija  Nedeljko.  Kako izgleda „IllusionMirror“ show pokazala je Laura Panić, a Matija  Sajko se odlično snašao kao  „Drummer Hero“. Za „Beskrajnu kocku  svjetlosti „ zasluge idu Lauri   Balog, a u„Glitch  Gardenu“ uživala je Ena  Jagec.
Cijelu večer glazbom je popratio   Lovro Hladnik, poznatiji kao DJ Myrak.

Gosti na  Medijskoj noći, ne znajući što očekivati, divili su se iznenađenjima , šetali  od instalacije  do instalacije uživajući u performansima koje  je svojom kreativnošću  osmislili učenici zanimanja medijski tehničar uz potporu i podršku koju im je davao tijekom dva mjeseca prof. Krunoslav Bedi.

Sloboda kreacija pokazala je  originalnu i suvremenu primjenu  znanja  stečenih na nastavi, ljepotu rada s učenicima, njihovo stečeno znanje, ali i radišnost i originalnost ideja učenika i mentora.

3. Medijska noć u  Graditeljskoj školi Čakovec sigurno nije i posljednja, jer osvojili su nas i svijet svjetlošću. „ U početku bi svjetlost…“ dopustimo joj neka nas prati stalno. Ima onih koji  ju znaju stvoriti i onih koji su ih tome podučili: Z – generacija  je stvorena  u Graditeljskoj školi u Čakovcu zahvaljujući prof. Bediju, a svijet osvaja  znanjima  i svjetlošću.

(tekst i foto Jagoda Vičević)