150 glazbenika na velikom domoljubnom koncertu “Domu mom” u prepunoj Areni Zagreb

U subotu je održan veliki domoljubni koncert ”Domu mom” u Areni Zagreb. Prvi je to veliki koncert domoljubne glazbe u organizaciji Laudato TV-a. Okupio je na jednom mjestu Hrvate iz svih gradova Hrvatske i iz dijaspore.

Nastupili su mnogi poznati izvođači hrvatske glazbene scene. Zajedno s klapama i zborovima ukupno 150 glazbenika. Na koncertu su se pjevale domoljubne pjesme i pjesme svoga kraja, od hrvatskog sjevera i juga do hrvatskog istoka i zapada.

Organizatori vjeruju da se na ovaj način, ljubavlju prema domaćoj riječi i glazbi, može ohrabriti obitelji i mlade da ostaju živjeti i raditi u Hrvatskoj. Uz večer dobre glazbe, jedini cilj ovog koncerta je promicati zajedništvo i jedinstvo hrvatskog naroda koje se živjelo velikih datuma u hrvatskoj povijesti, piše narod.hr

Koncertom se želi potaknuti zajedništvo u hrvatskom narodu

Koncert ”Domu mom” želi potaknuti zajedništvo u hrvatskom narodu, izraziti ljubav prema domovini kroz pjesmu te potaknuti i nove generacije autora na skladanje domoljubnih pjesama.

Nastupili su Miroslav Škoro, Mate Bulić, Dražen Zečić, Zorica Kondža, Opća opasnost, Najbolji hrvatski tamburaši, Meri Cetinić i Đani Stipaničev. Pridružili su im se klapa Cambi, Dražen Žanko, Zaprešić Boys, Tiho Orlić, Ana Žagar i Ličke drvosječe. Pjeva i klapa Cesarice, Pava, Josip Palameta, Iva Ajduković, Goran Orešković, Dino Petrić, Adalbert Turner Juci, Vokalisti trogirske katedrale itd.

Za plesno-scenski nastup zadužen je bio najtrofejniji hrvatski ansambl ‘Jedinstvo’. Orkestrom ravna Ante Gelo.

Đani Stipaničev, Marko Bralić, Dražen Žanko i Mate Bulić prije koncerta poslali su poruku mira i zajedništva.

Nastupilo ukupno 150 glazbenika

Dvadeset i pet zvučnih imena hrvatske glazbe, s ukupno 150 glazbenika na pozornici, bili su dio programa prvog velikog koncerta domoljubne glazbe. Posjetitelji koncerta kažu da je ”Domu mom”, više od koncerta, pravi festival domoljubne pjesme i obiteljski događaj. Ulaznice za koncert su brzo rasprodane.

”Veseli nas što smo dio ovako velike organizacije i produkcije, koncerta koji ima temu koju treba pričati dok god budemo hodali po ovoj našoj zemlji. ‘Opća opasnost’ ima sigurno svoje mjesto u tom programu. Samo ime govori otkud je to sve krenulo. Klinci ranih devedesetih godina u Slavoniji, branili su svoj prag da bi danas bila slobodna zemlja”, rekao je Pero Galić iz Opće Opasnosti.

Kako su tekle pripreme za koncert?

Probe glazbenika trajale su danima, a danas popodne završena je i posljednja generalna proba. Glazbenici su napravili i mali prilog uoči koncerta te podijelili svoje izjave s građanima

Prijatelji Dražena Zečića došli su iz Njemačke na jedan dan samo zbog koncerta ”Domu mom”.

”Čast mi je biti s kolegama. Mislim da će to biti jedan poseban naboj, polako smo počeli gubiti to. Ja inače ne volim euforiju, ali polako smo počeli gubiti osjećaj prema domovini. Kao da sve ovo što nam je dano da je to došlo olako i da je to pod normalno. Mislim da bismo to trebali čuvati i treba nam ovakvih koncerata da se na to podsjetimo, zaključuje Zečić.

”Ovo je dobra priča koja odražava javno mnijenje i to mi je dodatna emocija i snaga koja me drži. Već sam stigao u Zagreb i jedva čekam da to počne. Stvorila se jedna lijepa atmosfera. Drago mi je da je uspio taj projekt pod okriljem Laudato TV-a, izjavio je Mate Bulić.

(tekst i foto: narod.hr)