Župan Zoltan Madaras posjetio Međimurje: Želimo spojiti mađarske i međimurske poduzetnike

U prvom službenom posjetu Međimurskoj županiji, jučer su boravili Zoltán Madaras, novoizabrani župan, županije Baranja (Baranya Megye) i András  Göndöc, direktor Europske grupacije za teritorijalnu suradnju Pannon EGTC koji su održali inicijalni sastanak s predstavnicima Međimurske županije.

Zajedničkom sinergijom, Međimurske županije i županije Baranya, kandidirat će se za povlačenje sredstva iz europskih fondova za vidikovac na Mađerkinom bregu, a ujedno će biti kandidiran i projekt za obnovu mauzoleja u Šenkovcu za Zrinske.  Potvrda dosadašnje dobre suradnje očituje se u zajedničkom projektu Attractour čija je vrijednost više od 4 milijuna kuna.

Zoltán Madaras, župan Baranye, zahvalio je na pozivu te istaknuo kako je Hrvatska izuzetno važan partner Mađarskoj.Voljeli bismo još više pojačati našu zajedničku suradnju, trenutačno imamo odličnu suradnju sa hrvatskim školama, vrtićima, kazalištima, a moja želja je povezati Međimursku županiju i županiju Baranyu u B2B konceptu te spojiti mađarske i međimurske poduzetnike. Kao osoba iz Szigetvara, ponosan sam jer imamo povijesnu vezu Zrinskih što je još jedna dodatna vrijednost za našu prekograničnu suradnju. Odličnim gospodarskim potencijalima, ojačat ćemo i dosadašnju povijesnu i kulturološku vezu, što dokazuje i bogata dosadašnja suradnja“, zaključio je Madaras. (m)