ZAPOČINJU RADOVI NA SANACIJI ODLAGALIŠTA “HRASTINKA” U MURSKOM SREDIŠĆU

Gradonačelnik Grada Mursko Središće Dražen Srpak u utorak 28. lipnja 2016. godine u gradskoj vijećnici potpisao je ugovore o sanaciji odlagališta „Hrastinka“. Radove na sanaciji odlagališta komunalnog otpada“ Hrastinka“ izvoditi će tvrtka G.T. Trade d.o.o. iz Splita  u iznosu od 3.290.000,00 kuna. Usluge tehničke pomoći pri upravljanju projektom i savjetovanja u odnosima s javnošću na Projektu sanacije odlagališta komunalnog otpada „Hrastinka“ izvoditi će tvrtka MAXICON iz Zagreba u iznosu od 109.500,00 kuna, dok će usluge kompletnog nadzora i Koordinatora II zaštite na radu na projektu sanacije odlagališta komunalnog otpada „Hrastinka“ odraditi će tvrtka VIZ-EX d.o.o. iz Nedelišća u iznosu od 56.970,00 kuna.

Svrha projekta sanacije odlagališta neopasnog otpada „Hrastinka“ je poboljšanje stanja okoliša na području Grada Mursko Središće. Projekt će pridonijeti ostvarenju ciljeva iz Strategije gospodarenja otpadom Republike Hrvatske, odnosno Plana gospodarenja otpadom u RH za razdoblje 2007. – 2015. godine, obzirom da je jedan od ciljeva zatvaranje i sanacija svih postojećih odlagališta otpada paralelno s izgradnjom centara za gospodarenje otpadom. Realizacijom navedenog projekta pridonijeti će se očuvanju prirodnih vrijednosti, biološke i krajobrazne raznolikosti na području Grada Mursko Središće.

Omjer sufinanciranja projekta sanacija odlagališta „Hrastinka“ iznosi 85% iz sredstava Europskih fondova i 15% iz sredstava Fonda za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost. (GMS)

590a0e3a-bbab-4219-972f-6d7455a65bfa