ZAPOČINJE PROJEKT REKONSTRUKCIJE DRUŠTVENOG DOMA U PEKLENICI

Jedna od mjera koje je Grad Mursko Središće provodio i koje će i nadalje provoditi je povećanje kapaciteta postojećih i uređenje novih društvenih prostora. Prostorni kapaciteti gradskog vrtića nisu zadovoljavajući za rad prema današnjim pedagoškim standardima. Većina javnih društvenih objekata na području grada napravljena je prije više od 30 godina, te iziskuje potpunu ili djelomičnu obnovu ili rekonstrukciju.

01

Grad Mursko Središće zalaže se za izgradnju novog dječjeg vrtića koji će djeci omogućiti kvalitetnije i prostorno primjerenije pohađanje jasličkog i vrtićkog programa, pa se stoga projekt izgradnja dječjeg vrtića u vrijednosti od  9.203.000,00 kuna aplicirao u EU fondove. Osim što ulaganje u društvenu infrastrukturu doprinosi ostvarenju razvojnih ciljeva, doprinosi i održivom razvoju ruralnih krajeva. Prošle godine u sklopu manifestacije „Advent u gradu rudara“ na dan sv. Barbare otvorena je novouređena Gradska knjižnica i čitaonica, u kolovozu ove godine završiti će radovi na Centru za kulturu, te će kulturni i društveni život u Gradu Mursko Središće dobiti sasvim novi oblik.

02

U Gradu Mursko Središće, točnije u naselju Peklenica započinje još jedna vrlo vrijedna i prijeko potrebna investicija, Rekonstrukcija Društvenog doma – uređenje potkrovlja sadržajima društvene namjene. Ovom investicijom povećava se daljnji razvoj društvenih, kulturnih sadržaja. Projekt rekonstrukcije Društvenog doma financirati će se sredstvima Ministarstva regionalnog razvoja i fondova EU u iznosu od 208.000,00 kuna, dok će preostali iznos u visini od 85.334,23 kuna financirati proračunskim sredstvima grada.

03

„ Drago mi je da smo došli do II. faze rekonstrukcije Društvenog doma, zahvaljujući dobrom  financijskom stanju u gradskom proračunu, te odobrenim sredstvima ministarstva. Sredstva za III. fazu rekonstrukcije Društvenog doma osigurati će se u proračunu za 2018. godinu, te bi društveni dom sljedeće godine bio u potpunosti obnovljeni. Do sada se u rekonstrukciju uložilo 450.000,00 kuna, a sa ovom fazom ukupno ulaganje iznosi 750.000,00 kuna.“ istaknuo je gradonačelnik.

04

Gradonačelnik Dražen Srpak i direktor tvrtke Tekeli projekt inženjering iz Murskog Središće u srijedu 03. svibnja 2017. godine u Društvenom domu Peklenica potpisali su Ugovor o izvođenju građevinskih radova na rekonstrukciji Društvenog doma u Peklenici.

05

„Obnovu Društvenog doma pokrenuli smo zbog vas, jer je potreba za društvenim domom iz godine u godinu sve veća, čak nam i Serjojnske udruge dolaze u goste. Želja mi je nakon što se dovrše radovi II. faze rekonstrukcije krene u obnovu dvorane, da se najprije krene vanjskom obnovom zgrade, a nakon toga i unutarnje uređenje“ – istaknula je predsjednica Mjesnog odbora Ivana Maltarić.

06

Potpisivanju su nazočili predsjednici i predstavnici udruge Društvo žena Peklenica, Odbojkaškog kluba „Plavi“, nogometnog kluba „Plavi“, športsko ribolovno društvo „Karas“, Dobrovoljno vatrogasno društvo.

(GMS, foto Tin Tomanić)

07

08

09

10

11

12

13