Zamjenica Sandra Herman predstavljala Međimursku županiju na 8. Forumu poljskih i hrvatskih regija

Od 12. do 14. rujna 2019. godine u poljskom gradu Zielona Góra u Lubuškom vojvodstvu održao se 8. Forum poljskih i hrvatskih regija s ciljem još boljeg udruživanja te razmjene iskustava i dijaloga o budućnosti europskih regija. Tematske odrednice Foruma nastavile su se na zaključke 7. Foruma poljskih i hrvatskih regija održanog u Poreču, a sudionici su kroz četiri panela raspravljali o temama koje se odnose na javno-privatno partnerstvo, digitalizaciju javne uprave, inovacije u gospodarstvu i strateško planiranje razvoja regija do 2030. godine.

Forum je otvoren prigodnim govorima maršalice Lubuškog vojvodstva ujedno i članice Predsjedništva Saveza vojvodstava Republike Poljske Elżbiete Anne Polak, potpredsjednika Odbora za lokalnu samoupravu i regionalnu politiku u Sejmu Jaceka Protasa te veleposlanika Republike Hrvatske Tomislava Vidoševića i predsjednika Hrvatske zajednice županija i šibensko-kninskog župana Gorana Pauka.

Teme ovogodišnjeg Foruma bitne su jer su hrvatska i poljska regionalna samouprava pokretači gospodarskog razvoja koji počinje u lokalnoj zajednici i preslikava se na nacionalnu razinu. A bez navedenih tema nema niti gospodarskog razvoja. Stoga, županije teže ostvariti sve mogućnosti koje im se pružaju i koje velikim dijelom i same stvaraju.“, rekao je Pauk.

Međimursku županiju predstavljala je zamjenica župana Sandra Herman koja je istaknula je da su susreti predstavnika poljskih i hrvatskih regija prilika za razmjenu ideja koje unaprjeđuju naše živote: „Iz godine u godinu Poljska i Hrvatska povezuju se kroz brojne teme koje odgovaraju potrebama terena, a posebna važnost Foruma nalazi su o tome što je upravo regionalna samouprava važna poveznica između lokalne i nacionalne razine posebice po pitanjima koja su vezana uz poboljšanje života naših građana.“

(Uo za poslove župana)