Za modernizaciju javne rasvjete u Murskom Središću 353.000,00 kuna

Javna rasvjeta u gradu Mursko Središće nije se rekonstruirala od njezine izgradnje stoga je Grad Mursko Središće u ožujku ove godine temeljem javnog poziva raspisanog od strane Ministarstva graditeljstva i prostornog uređenja prijavio projekt „Modernizacija javne rasvjete u Murskom Središću“.

Gradonačelniku Grada Mursko Središće Draženu Srpaku je danas, 13. srpnja 2018. godine u Općini Donja Dubrava, potpredsjednik Vlade Republike Hrvatske i ministar graditeljstva i prostornog uređenja Predrag Štromar, svečano dodijelio Odluku o sufinanciranju projekta “Modernizacija javne rasvjete u Murskom Središću” u iznosu od 353.000,00 kuna.

Modernizacijom javne rasvjete na području grada Mursko Središće smanjiti će se potrošnja električne energije i troškovi održavanja, eliminirat će se štetne živne žarulje, poboljšati će se rasvjetljenost prometnica te smanjiti svjetlosno zagađenje.  Predviđena je zamjena svih dotrajalih svjetiljki te montaža novih. Grad Mursko Središće ravnomjerno ulaže u sva naselja na području grada te se trenutno za sva naselja izrađuje projektna dokumentacija modernizacije javne rasvjete. Od iduće godine kreće modernizacija po svim naseljima, a sredstva će se osigurati iz natječaja i proračuna Grada Mursko Središće.

(GMS, Marta Tuksar)