Za gradnju vrtića u Vratišincu 4,32 milijuna kuna iz EU fondova

Dobre vijesti stigle su ovaj tjedan u Općinu Vratišinec. U srijedu su stigli rezultati prijave na projekt izgradnje matičnog vrtića u Vratišincu. MZO je promijenio status iz PODNESEN u PRIJAVA PRIHVAĆENA čime je za izgradnju iz EU fondova osigurano 4,32 milijuna kuna.

Sama činjenica da je sufinanciranje projekta prihvaćeno na natječaju Ministarstva znanosti i obrazovanja u sklopu Poziva za dodjelu bespovratnih sredstva u kategoriji „Izgradnja, dogradnja, rekonstrukcija i opremanje predškolskih ustanova“ Nacionalnog plana oporavka i otpornosti uistinu je dobar razlog za veselje načelnika Mihaela Grbavca koji je ujedno i pokrenuo izradu ovog projekta.

“Ovo je uistinu veliki projekt za našu malu Općinu, pa smo izrazito sretni i ponosni što su nam dodijeljena ova bespovratna sredstva. Planira se izgradnja vrtića s 3 skupine. Jedna jaslička i 2 vrtićke što je trenutno dovoljno za naše potrebe. Projekt je pravi pokazatelj našega rada i volje za napretkom te obećavamo da je ovo tek početak našega rada, mnogi projekti još su u planu dok su neki već u realizaciji. “ – ukratko je komentirao načelnik Grbavec.

Projekt izgradnje vrtića u Vratišincu osvojio je ukupno 93 boda te mu se dodjeljuje maksimalan iznos bespovratnih sredstava, odnosno 4.320.000,00 kn, koji su potrebni za njegovu izgradnju.

Podsjećamo da je krajem 2021. godine kupljeno i zemljište na kojem će se vrtić graditi.

Fotografije prikazuju lokaciju novog vrtića:

Općina Vratišinec