USPJEŠAN PREGLED – SKELE FUSEK I KRIŽOVEC SPREMNE ZA SEZONU

Grad Mursko Središće na svom teritoriju posjeduje dvije skele za prijevoz putnika i roba na rijeci Muri. Radi se o skelama Mursko Središće „Fusek“ i skela Križovec. One su svake godine podložne pregledu Ministarstva mora, prometa i infrastrukture. Tako je ovih dana  iz Lučke kapetanije Osijek u kontrolu skela došao inspektor  sigurnosti plovidbe  Dragan Mijić koji je izvršio kompletnu kontrolu ispravnosti skela, te ugotovio da su one u odličnom stanju i da se vidi da Grad vodi veliku skrb o njima.

01

Pohvalio je  Grad kao vlasnika i sve djelatnike koji se o njima brinu, te potpisao svu potrebnu dokumentaciju za njihovu daljnju upotrebu. Sigurno da je to jako bitno radi same sigurnosti korisnika skela ribiča, lovaca,šetača itd.

02

Da ovo nije samo kontrola radi kontrole već da je održavanje i sigurnost samih skela jako bitna je i to što su se ovaj put neke skele na rijeci Muri koje nisu tako dobro održavane  našle na popisu onih koje do  daljnjeg neće vršiti svoju svakodnevnu plovidbu već će ostati privezane uz obalu dok se ne ispoštuju sve obveze o njihovoj sigurnosti. Zato svima onima iz M.Središća koji se brinu na bilo koji način za sigurnost i održavanje skela sve čestitke.

03

Pa da i nabrojimo te vrijedne ljude. Prije svih tu su skelari u M.Središću Stanko Kolarić ,u Križovcu Josip Vidović, voditelji skela Rudolf Mesarić i Stjepan Zadravec  kao i Antun Šimunić voditelj Odsjeka  za gospodarstvo,graditeljstvo,zaštitu okoliša, stambene i komunalne poslove koji sve to skupa mora iskoordinarati . Tu u pomoć uvijek  priskače  Drago Belše referent za komunalno redarstvo.

 

04

Normalno da se nakraju dobro i uspješno obavljenog posla mora kušati i odlična murska riba pripremljena u kulinarskoj izvedbi Rude Mesarića. Jer zna se tu gdje kuha Rudi odatle se ne odlazi gladan, a ni žedan.

(tekst i foto Z. Rihtarec)

05