UREĐUJU SE “CUREK” I “ZVIREK” NA ŠETNICI

Ovo lijepo vrijeme dobro  je poslužilo svima za uređenje svojih dvorišta pa tako i djelatnicima našeg grada da se on prije dolaska jesenskih i zimskih uvjeta ušminka te završe predviđeni poslovi u rokovima.

21.10.2013. godine započela je na Gradskoj šetnici sanacija izvora  “Curek” i “Zvirek”. Sanaciju izvode djelatnici čakovečke Hidrotehnike, a radovi će biti završeni do kraja idućeg tjedna.

Prema riječima  referenta  gosp. Šimunić  Antuna prvo će se sanirati izvor  “Curek”  pošto je Inspektorat za javno zdravstvo  prije mjesec dana izdao  rješenje o kvaliteti vode koja je dobra za konzumaciju. Znači tijekom šetnje  moći ćete se osvježiti i bistrom izvorskom vodom.

Drugi izvor “Zvirek” sanirati će se nešto kasnije što ovisi o vremenskim uvjetima. U  sanaciju oba izvora uložiti će se oko 40.000 kuna, a sredstva su dobivena iz Ministarstva turizma.

Na šetnici smo primijetili i lijepo postavljenu novu ogradu kod betonskog mosta dok je ostatak ograde još u izgradnji.

Na groblju se vrši pripremna faza bojanje fontana betonskom bojom kako bi one dobile ljepši  izgled , a ujedno se zaštitile od vremenskih nepogoda.   (Z. Rihtarec)