UDRUGA ŽENE PODUZETNICE MEĐIMURJA Održana motivacijska konferencija ‘Vjetar u leđa’ i HandMade Showroom!

U petak, 21. listopada u zgradi Scheier spektakularnim i prekrasnim nastupom iznenađenja Ženske vokalne skupine Pučpuljike otvorena je motivacijska konferencija ‘Vjetar u leđa’ u organizaciji udruge Žene poduzetnice Međimurja.

Svi okupljeni od 18 sati mogli su uživati u jednosatnom razgovoru s gostima, a svoje inspirativne i velike priče sa svima su podijelili Tatjana Šavorić, Slaven Škrobot, Martina Strahija i Andreja Ribarić i Mario Jakšić.

Janja Varga, predsjednica udruge Žene poduzetnice Međimurja preuzela je ulogu voditeljice i kroz razgovor s gostima pokazala koliko je svaka od njihovih priča posebna, drugačija i motivirajuća.

Tatjana Šavorić prva je žena koja je prohodala Viu Adriaticu u zimskim uvjetima (1100 km u 46 dana) majka troje djece, medicinska sestra, volonterka i autorica knjige „Moja planina“. Tijekom godina osvojila je velik broj vrhova, ali i nadahnula druge, te sama kaže da je ovo bilo putovanje njezinog života.

Slaven Škrobot iz Zagreba putopisni je bloger, veseljak i zaljubljenik u glazbu koji je ispričao da je do sada proputovao oko 35 država te trenutno piše knjigu o svom životu i putovanjima. Unatoč tome što je prije 14 godina nakon skoka u vodu ostao u invalidskim kolicima, nastavio je uživati u glazbi i ostvario svoje snove kroz putovanje svijetom.

Andreja Ribarić i Martina Strahija osnivačice su udruge “Ti nisi sam” koja ima za cilj pomoći nezbrinutoj i siromašnoj djeci Hrvatske i Afrike, a organiziraju i razne humanitarne akcije. Andreja je posvojila djevojčicu iz Afrike, a Martina već četiri godine volontira u Africi te kaže da joj je to iskustvo promijenilo život i pogled na svijet.

Mario Jakšić samostalni je umjetnik, glumac i član dječje Kazališne družine Pinklec, a unatoč svojoj bolesti i teškim životnim okolnostima uspio je zadržati pozitivu kroz ljubav prema glumi. Dječji osmijeh ono je što ga motivira i daje mu vjetar u leđa!

HANDMADE SHOWROOM

Od 16 sati u zgradi Scheier posjetitelje je primamio ‘HandMade Showroom’ gdje su međimurske poduzetnice predstavile svoje kreativne proizvode i ručne radove.

Na štandovima su svi prisutni mogli zaviriti u dio asortimana od: Cyber look, vlasnice Vlatke Ciber s unikatnim nakitom gume i kože s dodacima dragog i poludragog kamenja, čelične žice i raznovrsnih elemenata.; Svaštarija by Fayterica od Martine Slukić-Palinkaš s izuzetno primamljivim nakitom, cekerima, torbama i ukrasima za dom, a Ivana Lesjak pokazala je svoj recycle nakit Lesica Kreatif.

Nadalje, pažnju je izazvala i Maja Trstenjak iz Obiteljskog pčelarstva Trstenjak s prehrambenim i kozmetičkih proizvodima od meda, kao i fini mirisni sapuni Danice Horvat iz Dininog kutka.

Zanimljive ručno oslikane predmete predstavila je La Pepita by Petra Pavlic Horvat, a unikatne heklane torbice Bojana Kukovec – Handmade by Boba. Da i modni dodaci budu usklađeni, pobrinula se Monika Mihalić – Pletivo Monny s prekrasnim trakama i turbanima za kosu.

 

Svi prisutni gosti i posjetitelji mogli su kušati domaći liker Eko borovnice Lisjak, kao i isprobati vrhunske slastice s potpisom Eve Döring i njezinog obrta Ivica i Marica.

Za opremanje photo cornera i stvaranje uspomena pobrinula se Ana Pokopec (Something Special), a posebno zahvaljujemo salonu namještaja Jysk Čakovec koji je zaslužan za ugođaj na pozornici!

Žene Poduzetnice Međimurja