Udruga uzgajivača međimurskog konja „Međimurec“  predstavila trinaest grla

Udruga uzgajivača međimurskog konja “Međimurec” u subotu 24. lipnja 2023. godine u sklopu sajma “Sajam međimurskog blaga,kulture i običaja – Međimurska škrinjica” predstavila se javnosti izložbom trinaest grla.

“Drago mi je što smo nakon nekoliko godina izbivanja sa sajma ponovno postali sastavni dio. Kao neprocjenjivo blago Međimurja važno je da svoja grla pokažemo javnosti te da ljude senzibiliziramo i vratimo konje na svako domaćinstvo koje je u mogućnosti držati konje. Također, veseli me što interes postoji pa smo tako i u subotu i ali pitanja kako i gdje se može kupiti ždrijebe. Veseli činjenica da interes postoji, no za sada ni jedno grlo nije na prodaju.

Pripust kobila je u tijeku tako da ćemo naredne godine imati ždrijebadi na prodaju, iako se svatko od vlasnika teško rastaje od svojih ljepotana.” – rekao je predsjednik UUMK Matija Ladić.

Ove godine, ponovno smo doveli naša grla te smo izložili 2 pastuha, kobilu sa ždrebetom, breme kobile te omice, u vlasništvu članova UUMK. Posjetiteljima smo uz samoću izložbu pružili besplatnu vožnju kočijom te najmlađima mogućnost besplatnog jahanja na grlima naše prijateljske Udruge “Međimurski konjari”.

Nadam se da ćemo slijedeće godine biti u mogućnosti dovesti još više grla, organizirati manifestaciju na razini nekadašnje, kada su stotine Međimurki i Međimuraca dolazili na sajam samo da vide konje. – zaključuje predsjednik Ladić.

Matija Ladić
bacc. med. techn.