U listovima za lazanje koje proizvodi poznata čakovečka tvrtka Ragusa pronađeni su kukci

Novi za potrošače neugodan slučaj u jednom zagrebačkom Lidlu. U listovima za lazanje koje proizvodi poznata čakovečka tvrtka Ragusa pronađeni su kukci.

Kako su izvijestili na Facebook stranici Halo inspektore Lidl je povukao proizvod.

“Odmah poslije naše objave šokantne priče o kukcima u listovima za lazanje koje proizvodi poznata čakovečka tvrtka Ragusa, a čiji je proizvod kupljen u zagrebačkom Lidlu, poduzete su promptne mjere u samoj proizvodnji ne bi li se utvrdio, odnosno spriječio novi propust, piše zagreb.info

O tome se očitovao i sam proizvođač:

https://www.facebook.com/share/p/FbPjjnFMpmq62Qq3/

Zbog odgovornog ponašanja u plasmanu sigurne hrane i zaštite zdravlja potrošača trgovački lanac Lidl Hrvatska se kupcu također ispričao na neugodnosti te odmah obavijestio dobavljača i odgovorne osobe unutar tvrtke. Zbog svega navedenog i prevencije eventualnih novih problema i reklamacija, Lidl Hrvatska taj je sporan proizvod u cijelosti povukao iz prodaje.”

Isprike potrošačima

Ispričali su se i  tehnolozi iz Raguse:

“Ispričavamo se na neugodnom iskustvu s našim proizvodom! Izvršit ćemo provjere i utvrditi u kojoj fazi je došlo do propusta te ćemo isti otkloniti i osigurati da se slična situacija ne ponovi. Propust se mogao dogoditi ili u proizvodnom procesu ili u fazi skladištenja i transporta, kada proizvod dođe u kontakt s vlagom. Nudimo dostavu zamjenskog proizvoda i želimo nadoknaditi sve dodatne nastale troškove”,poručili s kako prenosi Halo inspektore.

Građane je slabo utješila isprika i povlačenja što su izrazili u brojnim komentarima.

“To nije ni smjelo na police doći, povlače kad se kupac buni! Koliko ih je do sada to pojelo”, “Neugodna priča za Ragusu se time nije okončala jer su došli na moju crnu listu”, pisali su u komentarima.

(izvor: zagreb.info, foto: Screenshot)