TOMISLAV KORBELJ: DA LI SE PLANIRA IZGRADNJA PJEŠAČKO – BICIKLISTIČKE STAZE DO PEKLENICE

Na aktualnom satu zadnje sjednice Gradskog vijeća Grada Mursko Središće vijećnik Hrvatskih laburista Tomislav Korbelj postavio je pitanje gradonačelniku Draženu Srpaku da li se planira izgradnja pješačko-biciklističke staze od Murskog Središća do Peklenice s obzirom da se tom cestom svakodnevno kreće puno pješaka i biciklista.

Srpak je u svom odgovoru naveo da se takve staze intenzivno već grade kao ona u Ulici Rade Končara, do kraja će se izgraditi ona u Martinskoj ulici, a ŽUC je pribavio građevinsku dozvolu za stazu koja bi išla od granice sa Slovenijom (Bukovje) pa sve do Križovca. Naravno sve će se to kandidirati kroz EU projekte.

U Hlapičini će se izgraditi od autobusne stanice pa do prvih kuća te kroz samo naselje. Od Hlapičine do Murskog Srdišća također će to ići kroz EU projekte. U Središću je Frankopanska ulica gotova, a do Peklenice će ići možda za godinu dana što za sada nije sigurno. Bitno je da će sve to pješačko- biciklističkim stazama biti povezano od Bukovja pa do Križovca što je vrlo značajno za novi oblik turizma u Međimurju, a to je biciklizam.

(R. Tomanć, foto Tin Tomanić)

02