TE-PRO FIRMA U STALNOM RAZVOJU

O firmi Te- pro iz Vrhovljana pisali smo 15.rujna. 2013 godine i već tada rekli puno pozitivnih i lijepih stvari o poduzeću sa 100 %  austrijskim kapitalom okrenutom metaloprerađivačkoj industriji čija se proizvodnja temelji na izvozu.

 Nešto više od godinu dana kasnije ponovo smo se  našli u krugu firme čiji  nas je direktor Zlatko Rajf  srdačno dočekao i dao nam mnogo novih informacija o razvoju firme. Kako je i onda bilo  najavljeno firma se za to vrijeme proširila i dalje je motor zamašnjak ovog dijela Međimurja.

 

 Kad smo bili ovdje prije godinu dana u poduzeću je bili zaposleno 180 zaposlenika dok ih je danas točno 237, što je veliki skok u današnja teška vremena što se tiče zapošljavanja. Takav veliki skok direktor firme Rajf objašnjava usvajanjem novih proizvodnih programa koji se temelje na  stručnim i adekvatnim kadrovima za taj način proizvodnje. Tako je danas zaposleno 15-tak inženjera strojarstva sa diplomom ili pred završnim ispitom.

 Takva ekspanzija proizvodnje  i radne snage zahtijevala je i adekvatan radni prostor pa je oko firme kupljeno zemljište te se za to  vrijeme sa 5 prešlo na proizvodnju u 7 hala i ostalo je još slobodnog zemljišta za neke buduće planove. Prije dva tjedna tako je nakon tehničkog pregleda u proizvodnju puštena hala br.7 za proizvodnju srednjih i većih komada.

 

 Tu  se smjestio jedan dio bravarije i novi proizvodni program alata za betonsku galanteriju (tlakovci , betonska cigla ….)  koja je u 99 % namijenjena inozemnim kupcima . Da je tako dokaz je da su sada samo dva alata prodana na domaće tržište ( Qadro Križovec) dok sve ostalo odlazi van granice čak do Saudijske Arabije. Tu se vidi isplativost zapošljavanja visoko obrazovanih kadrova pošto je sada firma u mogućnosti pružiti samostalni gotov proizvod ili poluproizvod utemeljen na svojem domaćem znanju.

 

Iako se  nekima činilo da takav način zapošljavanja neće biti opravdan on se pokazao kao najbolja i najsigurnija investicija te će se  u poduzeću i dalje zapošljavanje provoditi na  takav način. Sigurno da i svi ostali zaposlenici imaju veliki udio u takvom razvoju firme pa su jako sretni što su uspjeli spojiti te dvije kvalitete.

 

Nova hala u svom prostoru ima i lijepo uređene prostore za  zaposlenike  (garderoba , tuš kabine , WC, kuhinja ) dok se u gornjem dijelu nalaze uređene prostorije za sastanke , radne prostorije za  voditelje poslova i drugo. Veliki je dobitak dobro poslovanje za cijeli ovaj kraj jer tu su zaposleni ljudi iz cijele okolice Sv.Martina i M.Središća pa sve do Štrigove.

 Kroz fotografije provest ćemo vas proizvodnim programom firme kao i prostorima koji su ostvareni u zadnje vrijeme. Nadamo se da će  se takav razvoj i trend slijediti i dalje te da će u budućnosti firma doživjeti još veći napredak.

                                                                           (tekst i foto Z. Rihtarec)