Svetom Martinu na Muri dodijeljena čak 4 certifikata Good travel sea

Turističko ugostiteljskim subjektima sa područja Svetog Martina na Muri, Termama Sveti Martin, Kući za odmor Dobranić, Vinskoj kući Hažić i Turističkoj zajednici Sveti Martin na Muri dodijeljena čak 4 certifikata Good Travel seal kojima se nagrađuju postignuća turističkih dionika našega kraja u području održivog turizma i njihova posvećenost visokim standardima. Riječ je o nadogradnji na certifikaciju za oznaku Green Destination, koju Međimurje nosi – zasad –  kao jedina regija u Hrvatskoj, te znači dodatno unaprjeđenje održivog upravljanja destinacijom i edukaciju dionika. Oznaka Good travel garancija je iznimno visokog standarda u turističkoj industriji, s fokusom na očuvanju okoliša.

U Međimurskoj županiji, u kategoriji smještajnih objekata i hotela, certificirani su: Pozojova hiža, Kuća Dobranić iz Svetog Martina na Muri, apartman Hiža 38, Kuća za odmor Pušlek, Kuća za odmor Lina, Terme Sveti Martin i hotel Panorama tvrtke DG Sport.

Oznaku izvrsnosti Good travel, u kategoriji turističkih agencija dobila je tvrtka Rudi express, a u kategoriji muzeja i centara za posjetitelje Ekomuzej Međimurje malo, Štrikom za Vidikovac na Mađerkinom bregu, Turistička zajednica Sveti Martin na Muri za Centar za posjetitelje – Mlin na Muri i pripadajuću multimedijalnu etnografsku zbirku, zatim, u kategoriji adrenalinskih parkova, certifikat je dodijeljen Poljoprivrednom gospodarstvu Geler, dok je u kategoriji vinarija certificirana Vinska kuća Hažić.

Domaćini jučerašnje konferencije za medije, obitelj Lajtman, za ruralnu međimursku kuću za odmor Lina, prvi su u Hrvatskoj dobili europski certifikat Ecolabel, a prošle godine još dva iznimno važna priznanja: Zlatnu povelju Suncokret ruralnog turizma Hrvatske za 2023. godinu u kategoriji turističkih seljačkih gospodarstava, te posebne nagrade Hrvatske turističke zajednice kao najiznajmljivači u kategoriji valoriziranja kulturne baštine i održivog razvoja.

David Novinšćak