Sv. Martin na Muri: Ocjenjivanje vina povodom Martinja – šampionska imaju Martin Colar i Ljubomir Jambrović

Udruga voćara, vinogradara i povrćara Općine Sveti Martin na Muri je povodom svetkovine Martinja koje je 11. studenog, organizirala i sprovela ocjenjivanje mladih vina za lokalne vinogradare. Na ocjenjivanje su prispjela 22 uzorka različitih sorti vina, koje su ocjenili, vinar Anton Kojter, agronom Anđelko Tomšić i voćar Stevo Mutvar uz posluživače Zdravka Šafarića i Mladena Oletića, a sve pod nadzorom i vođenjem Mladena Dobranića, predsjednika udruge.

U kategoriji mješanih vina titulom šampiona okitilo se vino Martina Colara iz Marofa a zlatna odličja osvojili su i Silvestar Lovrenčić iz Gradiščaka i Robert Belović iz Hlapičine. Srebra su osvojili Zvonko Trstenak i Marijan Jambrović. Broncu su dobili Darko Perčić, Zdravko Hrženjak i Josip Šardi.  U kategoriji graševine šampion i dobitnik zlata je Ljubomir Jambrović, a zlato je osvojila i Sandra Jambrović koja je zlatno odličje dobila za traminac, dok je Boris Vršić zaslužio priznanje. Kod muškata žutog srebro je dobili su Božena Vršić i Predrag Goričanec. Najbolju frankovku ima Ljubomir Jambrović i to je bio dovoljno za broncu. Baltazar Oletić priznanje je zaslužio za gemay. Priznanjima se ponose Darko Perčić, Mladen Dobranić i Bojan Živković.

Zbog pandemije COVIDa 19 na Martinje neće biti uručena prizanja na javnom prostoru, već će to biti ili na Godišnjoj skupštini udruge ili na nekom drugom skupu kada se situacija s pandemijom smiri ili potpuno nestane s našeg područja.

 

(tekst i foto:Stjepan Mesarić)