SUMRAK GRADSKE TRŽNICE

U ljeto 1989. godine, točnije 01. srpnja otvorena je u Murskom Središću tržnica. Tada nije bila „gradska“ jer grad još nismo bili, ali bez obzira na naziv bilo je to nešto novo i obećavajuće u našem mjestu.

Privatnim sredstvima izgrađeno je 9 kućica koje su sve radile i nudile raznoliku ponudu. Bilo je tu tijekom godina svega. Svježe ribe u ribarnici, popravaka cipela kod Joke, razni butici, ugostiteljski objekti, prodavaonica cipela, svježeg sira, videoteka, kladionica itd. To je bilo vrijeme zamaha privatnog poduzetništva, obrta i raznih zanata. Ideje nisu nedostajale, no ubrzo se pokazalo da neke od njih ne prolaze, ne ostvaruju dobit, pa se tako mijenjala i ponuda na placu. Neki biznisi su se zatvarali, otvarali su se novi, kućice su se prodavale i mijenjale vlasnike.

Kako je vrijeme prolazilo tako je sve više njih počelo zjapiti prazno. Ako je netko pokušavao i nekom novom ponudom, nije izdržao više od nekoliko mjeseci. Što je uništilo malo poduzetništvo, obrte  i zanate, nije na nama da sudimo.

Znamo samo da danas gradska tržnica polako gubi svoj smisao. Od 9 kućica rade samo 3 i to Hrvatska lutrija, voćara „Zeleni vrt“ i pečenjarnica „Kebab“. Ostalih 6 kućica polako propada ( jednu koristi „Kebab“ kao skladište), za njih ne postoji interes, pa stoje napuštene i prazne kao svjedoci vremena kada su ljudi još imali nadu u bolju budućnost.

(tekst i foto, rt)

kućice 4

kućice 2

kućice 3