ŠUDERKA, VELIKO GRADILIŠTE

Šuderka, taj hram sejojnskog nogometa ovih dana više liči na jedno veliko gradilište nego na nogometni stadion. Kamioni,,bageri,rovokopači mješalice za beton,puno željeza  i ostalog građevinskog materijala ovih dana možete  vidjeti na legendarnoj Šuderki. Uskoro će ona dosta promijeniti svoj izgled jer se već  rade temelji za novu natkrivenu,sjedeću tribinu ispod koje će se nalaziti i sve potrebite prostorije za normalne aktivnosti  kluba.

02

Lijepo je vidjeti kako sve te radove izvode firme s područja grada, što je još jedan doprinos NK Rudara za dobrobit mjesta. Tu su se našle tako  građevinske firme Žganec Niskogradnja M. Središće, Armirač d.o.o M. Središće,Termoinst M. Središće ,Elektro Hozjan Selnica, Qadro Križovec i to  sve pod budnom paskom Tekeli inžinjeringa i njenog direktora Igora Tekelija glavnog izvođača radova. Momentalno se radi na temeljima za buduću tribinu koji bi morali biti završeni do prve prvenstvene utakmice 11.03.2017.godiine. Nakon toga za nastavak radova očekuju se sredstva iz EU fondova , dok je ovaj dio isfinanciran iz vlastitih sredstava kao i iz sredstava za kapitalne donacije dobivene od Grada M. Središće.

Radovi na Šuderki 003

03

Usporedno sa ovim radovima završava se i fasada na starim starom objektu koji ostaje u normalnoj daljnjoj funkciji. Potrebno je još samo staviti završni sloj što će se učiniti nakon što se završi betonaža temelja nove tribine.

04

Svoje radove za  priključak novog voda  električne energije sa puno većom snagom koja je potrebna za taj novi objekt, kao i postojeće objekte i rasvjetu , započela je i Elektra Čakovec. Naime djelatnici Kabel-monta započeli su sa iskopavanjem kanala za polaganje kabela za dovođenje struje te će i taj posao biti vjerojatno završen za nekoliko dana. Ti radovi su plaćeni još prošle godine tako da  ne predstavljaju novu stavku u financiranju projekta. Jedino  još stoje cijevi za zatvaranje kanala iz svlačionica,  no i to će vjerojatno ubrzo krenuti.

05

Kako uskoro započinje prvenstvo tako su i u klubu krenuli u uređenje igrališta pa Josip Rob zadužen za igralište NK Rudar, već ga polako valjanjem dovodi red i to pod kontrolom Miljenka Zobića potpredsjednika kluba i osobe zadužene za kvalitetu travnjaka i samog igrališta.

06

Dakle u klubu čine sve kako bi se svi posjetitelji njihovih susreta , kao i sami korisnici stadiona osjećali čim ugodnije na našoj i vašoj Šuderki.

(tekst i foto Z. Rihtarec)

07