ŠTO SE TO SNIMA I MJERI U PEKLENICI ?

Na zadnjoj sjednici Gradskog vijeća Grada Mursko Središće Miladin Matić (SDP) uputio je gradonačelniku Draženu Srpaku sljedeće pitanje.

„Prije otprilike mjesec dana vidio sam u Peklenici da se nešto mjeri i snima na glavnoj ulici. Pitao sam dečke što je to, a oni su mi odgovorili da snimaju pješačku stazu.

Nije mi jasno pa pitam da li je to pješačka staza u naselju Peklenica ili je to biciklistička staza Križovec – Peklenica – Mursko Središće ?“

„To je ovo posljednje, odgovorio je Srpak, lokacijska dozvola je dobivena i sada dalje ide glavni projekt. Izvan naselja idu staze u ravnini sa kolnikom, a u naselju staze sa rubnicima. Staza ide od granice u Bukovju pa sve do Križovca.“

vt-ms-cakovecka-15 (1)

Matić se još zahvalio gradonačelniku u ime svih umirovljenika koji su dobili od Grada bon u vrijednosti 100 kn, a čije su mirovine manje od 2.000 kn.

„Neki će reći da je to malo, ali mi koji hodamo po terenu vidimo da je to veliko veselje i da tim ljudima tih 100 kn puno znači.

Zato se želim zahvaliti u ime svih umirovljenika i predložiti Gradu da se ta akcija nastavi i sljedeće godine.“

„Znam da je to tako, dodao je Srpak, jer mnogi teško žive. Ako proračun omogući, sljedeće godine dati ćemo i više iako su neke obitelji gdje su dva umirovljenika dobile po 200 kn.

Naknadno su se javili još neki umirovljenici koji su rekli da sa tim nisu bili upoznati pa smo podijelili još 15 bonova.“ (rt)