SREDSTVA ZA INOVATIVNE PROJEKTE – PROGRAMI UNIJE ZA PODUZETNIKE

Osim malim i srednjim poduzećima, neki su natječaji dostupni čak i velikim inovativnim poduzećima.

Prilika za informiranje o natječajima Unije za poduzeća koja razvijaju inovaciju i potrebna im je pomoć za testiranje proizvoda/modela, prilagođavanje tržištu i komercijalizaciju ili traže mogućnosti za pronalazak novog poslovnog modela ili nove tehnologije. Kako odrediti imate li inovativni proizvod, koji su uvjeti i koraci prijave na natječaje i kolika sredstva su raspoloživa neke su od tema edukacije.

Vrijeme održavanja:
utorak, 15. rujna 2015. godine, od 10 do 14 sati
Mjesto održavanja:
Tehnološko-inovacijski centar Međimurje d.o.o. (Bana J. Jelačića 22B, Čakovec),
dvorana za sastanke, prizemlje

Iz programa edukacije izdvajamo:

  • Eurostars – pravila za Hrvatsku
  • Eurostars v.s. EUREKA
  • Obzor 2020 – SME Instrument: Faze, teme, lekcije evaluatora
  • Fast Track to Innovation (FTI)
  • Usporedba ES/SME/FTI
  • LIFE program za MSP
  • primjeri provedenih projekata

Edukaciju će voditi stručna suradnica REDEA-e koja ima višegodišnje iskustvo u radu s poduzetnicima i educirala se od strane nacionalnih koordinatora za program Eurostars i EUREKA, voditeljice odjela za evaluaciju SME Instrumenta (EASME) i informacijskog tima za LIFE program iz Bruxellesa. Sudionici edukacije će dobiti pregled aktualnih i najavljenih natječaja programa Unije, biti inspirirani pozitivnim primjerima prijavljenih projekata, testirati svoje ideje i saznati o kriterijima ocjenjivanja inovativnih projekata. Edukacija je sufinancirana iz programa Poduzetničkog impulsa 2014. Ministarstva poduzetništva i obrta.
Broj sudionika/ca je ograničen (20 sudionika/ca). Prijaviti se možete OVDJE najkasnije do 14. rujna 2015. do 12 sati.
Sudionicima edukacije bit će izdana Potvrda o sudjelovanju i Potvrda o potpori male vrijednosti (de minimis potpora).

O predavačici:
Maša Tomašić, stručna suradnica u Odjelu za razvoj gospodarstva u REDEA-i, radi s poduzetnicima na pripremi projektnih prijedloga, izboru mogućnosti financiranja i pravca poslovnog razvoja te priprema poslovne planove, studije izvodljivosti i analize.  Iskustvo je stekla u konzultantskom poduzeću te u prehrambenoj industriji. Radila je kao stručni predavač na različitim projektima sufinanciranim iz Europskih fondova na temu poslovno planiranje, internacionalizacija poslovanja, razvojni projekti, mogućnosti financiranja projekata i unapređenje marketinških aktivnosti.

Prijaviti se možete do ponedjeljka, 14. rujna 2015. do 12 sati na

Prijava