Središćanki Ivani Rob 1. mjesto na Međunarodnoj vrtnoj izložbi Floraart u Zagrebu

Međunarodna vrtna izložba Floraart najveći je hortikulturni događaj u ovom djelu Europe koji okuplja brojne domaće i strane izlagače dok izložbu posjeti više stotina ljudi.

Na izložbenom prostoru jezera Bundek održavaju se brojne promocije i različita tematska predavanja. Tradicionalno se organizira prigodna prodaja cvijeća i sadnica.

Uz mnogobrojne izlagače ukrasnog bilja, trajnica i širokog zabavnog programa organizira se i skup hrvatskih florista. Okupljaju se mnogobrojni floristi koji se natječu u različitim disciplinama i prezentiranju originalnim odabirom cvijeća kroz različite forme konstrukcija i instalacija.

Ove godine na ovom događaju sudjelovala je Ivana Rob iz Murskog Središća inače rodom iz Goričana te svojom osobnom prezentacijom osvojila 1. mjesto. Prikazala je da se iz zelenila i egzotičnih biljaka poglavito iz porodica agava i eševeria mogu načiniti prekrasne kreacije.

Ovo joj je bilo prvo samostalno natjecanje nakon srednje škole i izuzetno je ponosna na svoju diplomu koju joj je uručila gđa. Palma Omrčen dipl. ing. te voditeljica florističkih natjecanja u gradskoj rezidenciji Dverce na Katarininom trgu u Zagrebu.

Ivana bi se željela zahvaliti svom asistentu Mariu Ivanoviću i prof. Ljiljani Škrobar na savjetima, roditeljima, svima ostalima koji su u nečemu doprinijeli, a posebno na podršci suprugu Mariu i kćerkicama. (m)