Sredinom srpnja kreću radovi na dogradnji Dječjeg vrtića „Maslačak“ Mursko Središće

Krajem 2022. godine Gradu Mursko Središće odobrena su novčana sredstva u iznosu od  649.810,81 eura putem Poziva na dodjelu bespovratnih sredstava Izgradnja, dogradnja, rekonstrukcija i opremanje predškolskih ustanova, prvi Poziv, NPOO.C3.1.R1-II.01 za dogradnju Dječjeg vrtića “Maslačak” Mursko Središće za još četiri skupine. Dogradnjom će se osigurati dovoljni kapaciteti za svu djecu, vjerojatno za minimalno deset i više godina unaprijed.

Danas, 02. srpnja 2024. godine gradonačelnik Grada Mursko Središće Dražen Srpak potpisao je ugovor o izvođenju radova na dogradnji dječjeg vrtića “Maslačak” Mursko Središće s tvrtkom Kontura d.o.o. iz Varaždina u vrijednosti od 1.655.188,39 eura. Također, istovremeno je potpisani ugovor o opremanju dječjeg vrića Maslačak s tvrtkom Novi godovi d.o.o. iz Čakovca u vrijednosti od 91.075,00 eura.

Krajnji rok završetka radova na dogradnji i opremanju dječjeg vrtića “Maslačak” je 12 mjeseci od uvođenja u posao, a otvorenje dograđenog dječjeg vrtića planirano je uz Dan grada iduće godine.

Dogradnja vrtića je od vitalne važnosti za osiguranje dostatnih kapaciteta za svu djecu iz području grada Mursko Središće.

(GMS)