„SOBOČAN INTERIJERI“ PERJANICA SREDIŠĆANSKOG GOSPODARSTVA

Već od samog svojeg osnutka 2000. godine tvrtka “Sobočan interijeri” svojim aktivnim i kreativnim pristupom prvim projektima, tehnološkom razvoju i kadrovima pokazala je  da će veoma brzo izrasti u jedan moderan , vitalan  gospodarski subjekt.

15 godina kasnije ova obiteljska tvrtka  kao i njezin direktor i vlasnik  Franjo Sobočan ima što pokazati i čime se podičiti. Tvrtka je postala perjanica i uzor gospodarstvenog poslovanja, a svakako kotač zamašnjak u središćanskom gospodarstvu.

Ostvarile su se  želje i ideje njenog osnivača i tvrtka sigurnim koracima  kreće u svoj još veći uzlet. Momentalno zapošljavaju 105 djelatnika što je porast u odnosu na 2014. godinu od dvadesetak novih ljudi  koji se osposobljavaju za rad u novom pogonu koji je upravo u izgradnji.

A sve je započelo kandidaturom u EU fondove kada su 21.02.2014. godine kandidirali projekt Povećanje prostornih i tehnoloških kapaciteta za održivi rast i inovacije.

01.07.2014 . god. potpisan je sporazuma o projektu sa  MINPO /Ministarstvo poduzetništva i obrta/ o vrijednosti investicije od 11.000.000,00 kuna od čega je 5.377.000,00 kuna bespovratno sufinancirano od strane EU fondova.

Sam projekt zasniva se na četiri područja:

Izgradnja novih hala  na površini od 2.200 kvadratnih metara i kompletno

nadkrivenih dvorišnih prostora i nabavu novih tehnologija

 

Razvoj novih proizvoda i zaštita intelektualnog vlasništva

 

Investiranje u obnovljive  izvore  energije /termokolektori,kompletna led  rasvjeta /

 

Inovacijski  tehnološki centar – INTEC

 

Surađuje  se sa najvećim svjetskim brandovima   te kao primjer navode Intersport iz Švicarske koji u iduće tri godine oprema finale Lige prvaka u nogometu, pa će tako i “Sobočan interijeri” ove godine na finalu na stadionu u Berlinu  na devet pozicija unutar i izvan stadiona  montirati i demontirati svoje proizvode , a to samo govori o kvaliteti i povjerenju koje su stekli kod svojih ino partnera.

Izgradnja nove hale samo će poboljšati već odličnu suradnju sa svjetskim brandovim u svojoj branši. Useljenje u nove prostore očekuju u 06. ili 07. mjesecu ove godine.

U isto vrijeme u dosadašnjim prostorima gradi se Multimedijalni centar koji će  biti u mogućnosti primiti 30-tak učenika na izobrazbu. Zadnji rok za završetak i provedbu ovog EU projekta je 01.07.2016 godine no to će već je sada vidljivo biti puno prije ostvareno.

Dobitnici mnogih nagrada za uspješno gospodarstveno poslovanje “Sobočan interijeri” uzor su što i moraju biti mnogima u ovom dijelu Međimurja pa i znatno šire.

(tekst i foto Z. Rihtartec)

unnamed (15)

unnamed

unnamed (2)

unnamed (1)

unnamed (4)

unnamed (5)

unnamed (6)

unnamed (7)

unnamed (8)

unnamed (9)

unnamed (10)

unnamed (11)

unnamed (12)

unnamed (3)