SNIMA SE I ISPIRE POSTOJEĆA KANALIZACIJA – NOVA U FUNKCIJI DO 2020.

Dolaskom lijepog vremena u gradu nisu oživjeli samo vrtovi i voćnjaci već i gradske ulice na kojima se primjećuje povećana aktivnost u radovima.

Naime, kako je Grad od  EU fonda za regionalni razvoj zatražio financiranje kanalizacije , a da bi se ona mogla izvesti, potrebno je izvršiti neke predradnje prije izrade samoga projekta.

  Prvo je bilo potrebno izvršiti snimanje  postojeće, a što iziskuje ujedno i njezino kompletno pranje. Kako nas je izvijestio gradonačelnik  Dražen Srpak  takav zahvat stoji 255.000 kuna ,ali se u Gradu nadaju da će kroz razne vidove ušteda njegova konačna cijena biti oko 150.000. Radove izvode za to stručno osposobljene osobe Međimurskih voda. Rekli su nam da je potrebno snimiti i oprati 15 km postojeće stare kanalizacije.

U isto vrijeme geodeti rade svoj dio posla, te snimaju  visinske točke buduće kanalizacije kako bi sam projekt čim prije bio završen.

 Prema informacijama koje imamo sama kanalizacija bi morala biti puštena u korištenje do kraja 2020 . godine.

 

Interesantno je još to što zbog konfiguracije terena nije moguće da u ovaj projekt uđe i gradsko naselje Štrukovec, već  bi na to mjesto prema prijedlogu ušla općina Selnica.  I još informacija da će se pročistač otpadnih voda nalaziti u Murskom Središću u Hrastinki.  (Z. Rihtarec)