Službeno otvorenje Solarnog parka i Unplugged bara u Čakovcu

Centar energetske efikasnosti danas je u Čakovcu svečano otvorio Solarni park i Unplugged bar. Najavu otovrenja predhodile su instalacije slornih cvijetova koji su postavljeni na rotorima u gradu Čakovcu.

Na adresi Ul. Braće Graner 5 kraj CEE, posjetitelji su imali priliku vidjeti i isprobati inovativne proizvode iz svijeta obnovljivih izvora energije, kao što su solarni cvijet, solarni crijep, solarni stakleni pokrov i mnogi drugi.

Osim toga, Solarni park nudi mogućnost korištenja punionica za električna vozila, dok Unplugged bar posjetiteljima nudi ukusnu hranu i piće.

Otvorenje je obilježila i svečana ceremonija u kojoj su govorili Aleksandar Markov, direktor CEE, Župan Međimurske županije Matija Posavec te bivši predsjednik Republike Hrvatske, Stjepan Mesić.

“Ovo je značajan događaj za naš grad i cijelu Međimursku županiju. Solarni park je primjer održivog razvoja i energije koji će doprinijeti kvaliteti života naših građana”, rekao je Markov.

Tijekom otvorenja posjetitelji su mogli uživati u zvucima Scifidelity Orchestra i Dj PNCJ-a koji je dodatno obogatio svečanu atmosferu.

Centar energetske efikasnosti zahvaljuje svim uzvanicima, govornicima i medijima na podršci i povjerenju. Također poziva sve prijatelje da ih posjete tijekom petka i subote od 10:00 do 00:00 sati, upoznaju se s proizvodima te kušaju neka od jela iz Unplugged bara poput janjetine i odojka s ražnja koji će biti u tjednoj ponudi, pizze iz krušne peći te mnoga druga ukusna jela. (m)