U Selnici će se izgraditi Kamp na ribnjaku, te novo groblje

U Društvenom domu u Selnici u petak 15. 12. 2017. godine predstavljena su dva veoma važna  projekta koja će se realizirati u nadolazećem vremenu.

Kako je na prezentaciji istaknuo načelnik Ervin Vičević radi se prvo o izgradnji Kampa koji će se graditi na prostorima uz retenciju Selnica. Radi se  o prostoru Hrvatskih voda koji koristi kao ribnjak ŠRD “Mura” iz Murskog Središća.  Dodatno su još otkupljene i privatne parcele tako da zapreka za projekt  Kamp na ribnjaku više nema, te se krenulo u izradu samog projekta.

„Godinama je ovaj prostor stajao neiskorišten, no organizacijom svjetskog ribolovnog prvenstva za veterane i invalide iduće godine, te  uz veliku pomoć gospodina Zorana Pfeifera koji se izborio za održavanje svjetskog prvenstva na ovom ribnjaku riješili su se mnogi nesporazumi, a sam ribnjak dobiva svoju punu afirmaciju.“– naglasio je načelnik Vičević.

„Ovo je jedno od najljepših područja za ribolov i ovdje će se održati dio Svjetskog ribolovnog  prvenstva na plovak 2018. godine, čiji je domaćin Hrvatska. Od 11. do 17. lipnja  2018. održati će se natjecanje za veterane, a do onda treba biti gotov pristupni put kao i ribička staza. Sve ostalo može se izgraditi u kasnijoj fazi.“ – rekao je  predsjednik Ribolovnog saveza Međimurja gospodin Zoran Pfeifer.

Projekt je dosta složen, ali kada bude gotov biti će lijep, funkcionalan i ono što je jako važno uklopljiv u ovaj prirodni ambijent, istaknuli su predstavnici projektantske tvrtke Urbia.

Drugi veoma važan projekt u koji se upušta općina Selnica biti će izgradnja novog groblja, a ono će se nalaziti s lijeve strane postojećeg. Novo groblje imat će 340 novih ukopnih mjesta, od toga 322 dvostruka i 18 jednostrukih, te prostor za urne i kosturnicu. Izgradit će se i klupe za odmor te sva zakonom propisana infrastruktura.

Problem koji ovaj projekt čini dosta složenim te iziskuje velike zahvate svakako je strmina na kojoj se buduće novo groblje nalazi.

Selnica zaista u zadnje vrijeme velikim koracima grabi naprijed za što svakako velike zasluge ima poduzetni i vrijedni načelnik Ervin Vičević.

(Z. Rihtarec, foto A. Jurak)