Regionalni dani polja sjeverozapadne Hrvatske za uljanu repicu – obitelj Šopar

Na obiteljsko poljoprivrednom imanju obitelji Šopar u najsjevernijem gradu Republike Hrvatske Murskom Središću u četvrtak 07. lipnja 2018. godine održani su Regionalni dani polja sjeverozapadne Hrvatske za uljanu repicu. Na imanju su se okupili brojni poljoprivrednici iz Međimurja, Zagorja, Virovitice, Koprivnice, Zagreba, Bjelovara i Karlovca. Uz domaćine i brojne poljoprivrednike Regionalnim danima polja prisustvovao je i Ivica Pozer – voditelj prodaje za sjeverozapadnu Hrvatsku za DuPont Pioneer te gradonačelnik Grada Mursko Središće Dražen Srpak.

Voditelj prodaje za sjeverozapadnu Hrvatsku u DuPont Pioneer-u Ivica Pozer naveo je kako im je interes prezentirati asortiment koji je ustaljeni i novi asortiment koji dolazi u budućnosti dok se domaćin te uspješan i vrijedan poljoprivrednik iz Murskog Središća Alen Šopar srdačno zahvalio svima prisutnima.

Jako cijenim vaš rad i trud. Čini mi se da su neki kvalitetniji pomaci napravljeni prema boljim uvjetima u poljoprivredi ali naravno da je to proces koji traje godinama. Vaša tvornica je pod nebom što znači da uvelike ovisite o vremenskim uvjetima (kiša, sunce, tuča, vjetar) te znam da vam je teško. Siguran sam da uz znanje, trud i volju možete uspjeti. Koristite što više europske fondove bez obzira koliko prijave bile komplicirane, budite ustrajni i ne posustajte. Želim vam puno uspjeha i svako dobro.“ iznio je gradonačelnik Dražen Srpak.

.U ponedjeljak 11. lipnja 2018. godine na imanju obitelji Šopar održati će se Regionalni dani polja sjeverozapadne Hrvatske za pšenicu.

(GMS,  Marta Tuksar)