Radno u Štefancu! Građani tražili i dobili novi pješački prijelaz, tamošnji mališani uskoro i dječje igralište

Nakon novoizgrađene dionice Hrvatskih cesta, koja iz Štefanca vodi prema Maloj Subotici, mještani Štefanca na čelu s Vijećem Mjesnog odbora zatražili su dodatan pješački prijelaz. Uvidom na terenu, službe Grada Čakovca prihvatile su molbu te je radi velike udaljenosti između dva postojeća omogućen i realiziran još jedan pješački prijelaz.

Uz izradu elaborata prometne signalizacije te troškove ishođenja potrebnih suglasnosti Ministarstva unutarnjih poslova i Hrvatskih cesta, Grad Čakovec u dogovoru s HC-om dodatno je sufinancirao izvođenje prijelaza u 50%-tnom iznosu na dionici DC3, sve kako bi u što skorijem roku mještani Štefanca imali traženo, s ciljem povećanja sigurnosti na toj dionici. Novi prijelaz nalazi se uz trgovinu u mjestu, na kojoj traje opsežna obnova, a koja će nakon obnove označiti itekako frekventno mjesto za prelazak ceste.

Ujedno je na toj dionici odrađena i zamjena sigurnosnih laminiranih stakala na autobusnom stajalištu.

Riješeni problemi neotjecanja vode u Ulici V. Nazora, a najavljena sanacija opasnog raskrižja

Paralelno s novim pješačkim prijelazom izvodili su se radovi u Ulici Vladimira Nazora u Štefancu, gdje je odrađena prva faza spajanja postojećih upojnih bunara u novi sustav oborinske odvodnje. Tako je na dužini od 60 metara omogućeno otjecanje vode s kolnika i sigurnije prometovanje tom dionicom. U završnoj fazi je izrada projektne dokumentacije dječjeg igrališta sa stazama kod nogometnog igrališta, a u postupku je i izrada projektne dokumentacije sanacije opasnog raskrižja D20 i Ulice Vladimira Nazora prema Ivanovcu.

Teme koje su još otvorene su priprema dokumentacija za izradu platoa vrijednog 400 tisuća kuna, obnova dvorane uz nogometne terene, ulaganje u park, potencijalni novi prostor za vatrogasce te hortikulturno uređenje mjesta i drugo.

Grad Čakovec