PRORADILA FONTANA U PARKU, A NA GORNJEM POTOKU POVISUJE SE NASIP

Nakon dužeg perioda u našem lijepo uređenom  gradskom parku ponovo je proradila fontana. Ovaj put u nešto drugačijem i ljepšem izdanju koji je dizajnirao i izradio EL-MONT iz Selnice.

Cijeli projekt novog dizajna te kompletnog redizajniranja fontane, što se struje i vodoskoka tiče, stajao je oko 2.000,00 kuna . Gradonačelnik Srpak posebno se zahvaljuje vlasniku El-MONTA  gosp. Hozjan Josipu na njegovom velikom uloženom trudu, te inventivnosti s obzirom da je fontana bila u jako lošem stanju.

 Mi svakako pozdravljamo ovaj potez gradske vlasti, ali se nadamo i želimo  upozoriti odgovorne osobe kao i same građane, da ne dozvolimo da  nam vandali, poznati i sa nekih drugih lokacija, opet unište naše vlasništvo.

Osim ovog manjeg zahvata primijetili smo da se na Gornjem potoku izvode  radovi na nasipu, od mosta pa niže. Nasip će biti povišen, promijeniti će se svi žablji poklopci i tako dovesti u funkciju kako se građani na tom dijelu opet  ne bi našli pod vodom za vrijeme poplava koje su česte u tom dijelu Murskog Središća.

Investitor ovog projekta su HRVATSKE VODE ,a radove izvodi HIDROTEHNIKA.

Jedina investicija grada je kupovina žabljih poklopaca .

 

                                                                                           Z. Rihtarec,foto D. Srpak