Projekt „Zaželi“ nastavlja s realizacijom na području Murskog Središća i Selnice

U petak, 31. srpnja 2020. godine, u Centru za kulturu u Murskom Središću održana je početna konferencija projekta ”Zaželi i pokreni promjenu!”, sufinanciranog iz Europskog socijalnog fonda u sklopu Poziva ”Zaželi – program zapošljavanja žena – faza II”.

Projektom se omogućava zapošljavanje 10 žena u nepovoljnom položaju u svrhu pružanja usluge potpore i podrške starijim i nemoćnim osobama, obrazovanje i osposobljavanje žena, poboljšanje kvalitete života 60 krajnjih korisnika projekta, te jačanje socijalne uključenosti svih korisnika projekta na području grada Mursko Središće i općine Selnica.

Sudionike početne konferencije pozdravio je i pobliže upoznao s projektom gradonačelnik Grada Mursko Središće Dražen Srpak dok je ulogu moderatora imala konzultantica u projektu Andrea Novaković. Gradonačelnik Dražen Srpak je istaknuo:  Drage žene, želim vam puno uspjeha i želim vam da budete dobre domaćice u tim obiteljima i siguran da ćete stvoriti neke nove veze i nova prijateljstva koja će trajati do kraja života. Trudit ćemo se i nadalje te vjerujemo da će biti još dobrih i ovako kvalitetnih programa/projekta od strane ministarstava.

Ugovor o dodjeli bespovratnih sredstava potpisan je 13. srpnja 2020., a provedba projekta trajat će narednih 18 mjeseci, odnosno do 12. siječnja 2022.

Nositelj projekta je Grad Mursko Središće, a projektni partneri Općina Selnica, Centar za socijalnu skrb Čakovec te Hrvatski zavod za zapošljavanje, Područni ured Čakovec.

Ukupna vrijednost projekta iznosi 905.800,00 kune, od čega je 85% sufinanciranog sredstvima Europskog socijalnog fonda, a 15% iz državnog proračuna RH, što za nositelja projekta znači sufinanciranje od 100%.

Ukoliko imate bilo kakvih dodatnih pitanja vezano uz projekt, naš projektni tim stoji Vam na raspolaganju putem e-mail adrese: [email protected]

(GMS)