Pridružite se svečanosti „HRVATSKO DOBRO NA DJELU“

–     25 godina edicije ”UČINKOVIT MENADŽER / Znanje i vrijednosti“

– predstavljanje knjige “DOBRA HRVATSKA / Društveno odgovorno poslovanje – NAJBOLJI“

–     Razgovor o vrijednostima, težnjama i djelima

–     Nagrada SREBRNI UM za afirmaciju društvenih vrijednosti

 

 Hrvati ipak vole (jednu) knjigu!

 Tradicionalna knjiga koja može biti i planer – UM 2019., Srebrni Učinkoviti menadžer, izdavača M.E.P. d.o.o., ove se godine pojavljuje u svome jubilarnom izdanju. Srebrni – navršava, dakle, 25. godinu i slavi srebrnu svečanost i srebrno zajedništvo čitatelja, autora, partnera… Uz vrijednosni moto / podnaslov – ZNANJE I VRIJEDNOSTI, zrcaleći uvijek svoju svježinu i blizinu sa svima.

Ova izvorna hrvatska jedinstvena edicija u Europi. Godišnjak svojim inspirativnim stručnim tekstovima, edukativnim pričama, mudrostima, citatima i poezijom potiče, inspirira i odgaja generacije menadžera i zaposlenika od 1995. godine. Zahvaljujući svojem dodatku o društveno odgovornom poslovanju kojeg je uvela u svoj sadržaj od 2014. postavila je jake temelje za širenje dobrih priča, metodom STORY TELLING, o hrvatskoj praksi društveno odgovornog poslovanja i zalaganju u tiskanom izdanju, ali i online na portalu www.odgovorno.hr.

Učinkovit menadžer je odmah s prvim izdanjem 1995. odmah postao „najmasovnija poslovna škola u Hrvatskoj“.

Danas je, obogativši svoj sadržaj člancima koji se sve više okreću naravi čovjeka, društva i svijeta, od vještina prema duhovnoj nadgradnji, posao „prvi hrvatski vodič univerzalnih vrijednosti“.

Današnji Učinkoviti nosi značenje društvenog fenomena. Knjiga-godišnjak koju prati više od 10.000 čitatelja, u kojoj svojim radovima i stručnom podrškom surađuje više od 40 osoba.

Dobra Hrvatska – postoji! Prvi cjeloviti prikaz zalaganja za održivost ovog hrvatskog vremena, knjiga Dobra Hrvatska

 Krug ljudi i autora koji su se prvotno okupili oko UM-a, nastavili su razmjenjivati ideje i tako nastala zamisao o prikazu pozitivne Hrvatske. Postoji pozitivna Hrvatska! Dobra, kreativna, odgovorna, uključena! Ta je Hrvatska sada opisana na 348 stranica knjige pod naslovom „DOBRA HRVATSKA / Društveno odgovorno poslovanje – NAJBOLJI/ Hrvatski doprinosi Globalnim ciljevima održivog razvoja UN-a do 2030.“. Na stranicama ove knjige svoje primjere DOP-a prikazalo je 65 organizacija koje predstavljaju i najveći dio hrvatske predvodničke skupine na planu zalaganja za održivost i izlaganja pred javnošću. Ukupno je prikazano 79 primjera dobre prakse razvrstanih u tri osnovna područja ostvarivanja DOP-a i održivosti: Dobrobit za zajednicu – 45 primjera; Dobrobit za okoliš – 24 primjera te Dobrobit za zaposlenike – 10 primjera. Svaki od prikazanih primjera referira se na jedan ili više njih od ukupno 17 Globalnih ciljeva održivog razvoja, što je važna značajka ove knjige. Dakle, ti mali napori, tvrtki, ustanova, civilnog društva, u zadnje tri godine, ulijevaju se u moćnu maticu zajedničkog zalaganja svijeta, koje je prikazano u vidu 17 Globalnih ciljeva svijeta.

Predan rad velikog tima

 Dok su u izradi UM-a sudjelovala 45 autora, knjigu Dobra Hrvatska oblikovalo je i pisalo 90 članova tima – 82 autora tekstova i 8 članova projektnog tima, po čemu ona predstavlja daleko najveći zajednički napor u našem stručno-popularnom nakladništvu, posebno onome usmjerenom na problematiku održivog razvoja. Rad na njoj trajao je od veljače do listopada 2018. godine Pokretači i nositelji projekta su Poslovna inicijativa DOBRA HRVATSKA i tvrtka M.E.P. d.o.o. u suradnji s Global Compact mrežom Hrvatska.

***

Predstavljanje dviju vrijednih publikacija, razgovor o vrijednostima i djelima te podjela prvih nagrada za afirmaciju univerzalnih vrijednosti , odvit će se na događaju pod nazivom HRVATSKO DOBRO NA DJELU, 13. studenog 2018., s početkom u 13 sati, Hotel International – dvorana Adriatic, Zagreb, Miramarska cesta 24.

Veselimo se vašem dolasku i ugodi druženja poslovnih ljudi, autora, čitatelja, suradnika, prijatelja i umjetnika tog popodneva…

Dobrodošli su svi zainteresirani, s obveznom prethodnom najavom, najkasnije do utorka 6.11.2018., na e-adresu mep@manager.hr, na kojoj se mogu dobiti i ostale informacije.

Poslovna inicijativa Dobra Hrvatska