Pri kraju je javna nabava nakon koje slijedi odabir izvođača radova na izgradnji dijela brze ceste od Zlatar do Marije Bistrice

Još je nekoliko dana ostalo do kraja postupka javne nabave temeljem koje će se odabrati najpovoljnija ponuda i izvođač radova na izgradnji brze ceste te najpovoljniji ponuđač za povjeravanje nadzora nad izgradnjom dionice od Zlatar Bistrice do Marije Bistrice. Riječ je o projektu vrijednom 52,5 milijuna eura kojeg je osigurala Vlada RH-a na čelu s premijerom Andrejem Plenkovićem dok su investitor Hrvatske ceste.

Predsjednik Županijske organizacije HDZ-a i gradonačelnik Krapine te 2. na listi HDZ-HNS-HSLS-HSU-HDS, Zoran Gregurović, izrazio je zadovoljstvo što se približava datum odabira izvođača nakon čega se s pravom očekuje i početak radova.

-Izgradnja spomenute dionice ispunjenje je obećanja premijera Andreja Plenkovića dano na prošlogodišnjoj svečanoj sjednici u povodu Dana Općine Marija Bistrica. Osim toga time se nastavlja značajan investicijski ciklus u cestogradnju na području Krapinsko-zagorske županije – kazao je Gregurović te pobrojao najvažnije investicije:

-Uskoro ide natječaj za izgradnju rotora u Humu na Sutli prema gospodarskoj zoni koji će normalizirati promet u tom gospodarski jakom središtu. Tu je i skora investicija sanacije državne ceste od Novog Golubovca do Općine Mače. Jedan od velikih projekata je i sanacija ceste od Žutnice do Gorjaka na cesti od Krapine prema Jesenju za što je već proveden postupak javne nabave kao i III. faza spojne ceste od Zaboka prema Krapini – naveo je Gregurović prilikom obilaska čvora brze ceste u Zlatar Bistrici.

Uz njega u obilasku su bili i preostali kandidati liste br. 6 s područja Krapinsko-zagorske županije Žarko Tušek, Ljubica Jembrih, Zdravko Tušek te nositelj liste i župan Varaždinske županije Anđelko Stričak gdje će uskoro početi veliki projekt izgradnja brze ceste Varaždin-Ivanec-Lepoglava-Krapina.

-Na početku mandata župana naglasio sam da će mi jedan od prioriteta biti izgradnja mreže brzih cesta i obilaznica, a sve kako bi bolje prometno povezali županijska sjedišta tj. Varaždin, Krapinu, Čakovec i Koprivnicu. Samim time osigurat ćemo kvalitetnije i sigurnije odvijanje prometa, maknuli ga iz naseljenih mjesta, pomogli daljnjem razvoju i rastu gospodarstva te turistički približili naše destinacije turistima. Da se sve to dobro odvija govore nam investicije u tijeku, potpisani ugovori o izvođenju radova, a isto tako o projektiranjima. Najvažnija investicija s kojom se uskoro počinje je početak izgradnje brze ceste Varaždin-Tužno-Ivanec-Lepoglava-Bednja-Krapina – zaključio je Stričak.

Gregurović je podsjetio kako se dugo odlučivalo kojom trasom će cesta ići iako je Gradsko vijeće Grada Krapine već ranije glasalo upravo za trasu kojom će i prolaziti posljednja dionica od Lepoglave preko Bednje i Đurmanca do Krapine.

-Trasa za brzu cestu određivala se još za vrijeme kada je ministar bio SDP-ov Hajdaš Dončić. Tada je gradsko vijeće Krapine tražilo da se odredi sjeverna trasa za koju su tada glasali i SDP-ovi vijećnici, no tadašnji ministar nije imao razumijevanja za to – završio je Gregurović.

Tajništvo ŽO HDZ KZŽ