Preko milijun eura za obnovu sportske dvorane u Murskom Središću

Sredinom prošle godine Grad Mursko Središće prijavio je projekt Energetske obnove sportske dvorane Mursko Središće na Javni poziv Fonda za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost kao Provedbeno tijelo za inicijativu 6 Nacionalnog plana oporavka i otpornosti 2021. – 2026. u sklopu Poziva na dostavu projektnih prijedloga „Energetska obnova zgrada javnog sektora“. Početkom travnja ove godine stigla je Odluka o financiranju Energetske obnove sportske dvorane u Murskom Središću, a danas je dostavljen i Ugovor o dodjeli bespovratnih sredstava za navedeni projekt u vrijednosti od 883.501,39 eura, dok ukupni troškovi projekta iznose 1.102.156,93 eura.

Gradu Mursko Središće je također putem Ministarstva turizma i sporta osigurano 136.419,00 za novi parket, te tako dolazimo do brojke od više od milijun eura za novu sportsku dvoranu, a time se značajno rasterećuje gradski proračun.

Energetska obnova sportske dvorane obuhvaća postavljanje novog krova, fasade, prozora, rasvjete, solara, ugradnju toplinskih pumpi. Slijedi postupak provedbe javne nabave te će se iza godišnjih odmora krenuti s radovima. Za vrijeme izvođenja radova na energetskoj obnovi sportske dovrane ista će biti u potpunosti zatvorena te će stoga učenici Osnovne škole Mursko Središće kao i udruge moći koristiti novouređeni Sokolski dom za svoje aktivnosti, dok će udruge koje odigravaju utakmice koristiti sportske dvorane u okolnim mjestima, a Grad Mursko Središće pokrit će troškove za isto.

Realizacijom ovog projekta sportska dvorana svakako će postati atraktivnije mjesto za sportske događaje, treniranje i natjecanja, a također će se time u idućim desetljećima osigurati funkcionalnost sportske dvorane i neće biti potrebe za nekim većim investicijskim ulaganjima.

(GMS)