Poziv mještanima Ivanovca i Savske Vesi da se jave za sufinanciranje priključka na svjetlovodnu mrežu

Grad Čakovec sufinancira građane iz Savske Vesi i Ivanovca koji su se tijekom 2022. godine ili tek planiraju priključiti na optiku, točnije svjetlovodnu mrežu. Cilj je potaknuti mještane da se spoje na svjetlovodne mreže na područjima gdje trenutno iste nema, čime će se osigurati dostupnost suvremene komunikacijske infrastrukture.

Raspisan je Javni poziv koji je otvoren do 20. prosinca 2022. godine, odnosno do utroška sredstava predviđenih za sufinanciranje. Sufinancirat će se 100% iznosa, točnije prihvatljivih troškova, a s maksimalnih 500 kuna.

Proračunom Grada Čakovca za 2022. osigurana su sredstva u ukupnom iznosu od 200.000,00 kuna. Prijave se rješavaju prema redoslijedu zaprimanja, odnosno do utroška planiranih sredstava za proračunsku godinu.

Valja napomenuti kako je spajanje na svjetlovodnu mrežu moguće samo ukoliko su za to stvoreni uvjeti i ne postoje nikakve prepreke za postavu priključka. Prepreke se odnose na neizolirane žice na banderama u određenim ulicama, no u vezi kojih investitor na području uvođenja svjetlovodnog interneta trenutno pribavlja potrebnu dokumentaciju od strane potrebnih tijela, radi sanacije navedenih neizoliranih žica i ostvarivanja mogućnosti uvođenja priključka. Sve ulice koje trenutno nemaju mogućnost uvođenja priključila, bit će riješene u narednom periodu, o čemu će Grad Čakovec obavijestiti građane.

Priključenje na navedenu svjetlovodnu mrežu je dostupno u sljedećim ulicama naselja Savska Ves: 

Ulica Bratstva i jedinstva – svi kućni brojevi

Kolodvorska ulica – svi kućni brojevi

Ulica Josipa Bajkovca – kućni brojevi  1 – 75 (neparni),  kućni brojevi 2 – 42 (parni)

Ulica Sv. Antuna Padovanskog – svi kućni brojevi

Radnička ulica – kućni brojevi 67 – 163 (neparni), kućni brojevi 2, 2A, 2B, 2C, 2 i od 66 – 142 (parni)

Priključenje na navedenu svjetlovodnu mrežu u sljedećim ulicama naselja Ivanovec biti će dostupno za spajanje do 31.12.2022:

Čakovečka ulica – svi kućni brojevi

Gornji Vidovec – kućni brojevi 15 – 67 (neparni), kućni brojevi 16 – 70 (parni)

Varaždinska ulica – svi kućni brojevi

U nastavku link na Javni poziv: https://www.cakovec.hr/web/javni-poziv-za-sufinanciranje-troskova-prikljucka-na-svjetlovodnu-mrezu-naselja-savska-ves-i-ivanovec-za-2022-godinu/

Grad Čakovec